Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Portada del llibre Les veus i la boira
AlumniUV: Club de Lectura Tirant
Presencial

Sessió del Club de Lectura Tirant per analitzar la novel·la "Les veus i la boira" de Vicent Usó.

 

El periodista Bernat Sequeral no imaginava que trobaria la mort per indagar per què el taüt de la mare era buit. Per això, vint anys després, la vídua s’oposa rotundament a la idea que el seu fill Mateu reprenga aquella investigació fatídica.

Però Mateu Sequeral ja ha pres la decisió. Per a desxifrar l’enigma que el pare va deixar pendent, el jove s’endinsa en un perillós entramat d’històries d’amor, assassinats, secrets familiars, contrabandistes, estraperlistes i especuladors urbanístics. La Mallorca del boom turístic, els Pirineus francesos, la Peníscola dels anys 40-50... són alguns dels escenaris de la recerca. Però el veritable cor de la narració són les illes Columbretes. Cau de pirates, llar de faroners i pàtria de contrabandistes, aquest paratge natural únic contagia el seu encís a la novel·la. 

A través de Les veus i la boira, Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa, Vicent Usó recorre els darrers setanta anys del segle xx a partir d’algunes veus –més o menys sinceres– que en van ser protagonistes. 

 

Vicent Usó (Vila-real, 1963) és un escriptor molt reconegut, l’obra del qual ha rebut elogis per part de crítica i públic i ha obtingut premis com el València de Narrativa, l’Enric Valor de Novel·la o el Fiter i Rossell al Principat d’Andorra. També ha sigut dues vegades finalista del Premi Sant Jordi de Novel·la. Entre les novel·les que ha publicat destaquen Les veus i la boiraLa mirada de MichelangeloL’arquitectura de la ficcióLes ales encesesEl músic del bulevard Rossini,La taverna del Cau de la Lluna o El paradís a les fosques. Amb No sabràs el teu nom va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2019.

  • Data: dilluns 12 de febrer 
  • Horari:  18:00 a 19:00 hores 
  • Lloc: Sala Gonzalo Montiel (Centre Cultural La Nau UV)
  • Adreçat a AlumniUV Premium
  • Inscripció gratuïta: https://go.uv.es/lFp5MxF

 

Data 12 de febrer de 2024 de 18:00 a 19:00. Dilluns.

 
 
Lloc de realització

Sala Gonzalo Montiel (Centre Cultural La Nau)

Universitat, 2

Valencia (46003)

 
Organitza
 

Contacta alumniuv@uv.es

 
Més informació