Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Vinyetes migrants
Exposició 'Vinyetes Migrants. Còmic, migracions i memòria'
Presencial

Aquesta exposició naix de la voluntat de visibilitzar com el còmic ha estat en els darrers anys un mitjà compromès amb una realitat tan complexa, tan propera

 

Dividida en tres seccions (L’exili, Del gran trauma a l’underground i Migracions globals), l’exposició presenta una gran varietat de mirades sobre el període comprès entre la Guerra Civil Espanyola i l’època actual, lligant l’experiència vital i artística dels autors d’aquestes darreres dècades amb l’obra de dibuixants i guionistes contemporanis que han plasmat en els seus còmics aquestes realitats. En el primer àmbit, per exemple, es contraposen el retrat que van fer Josep Narro i Josep Bartolí de l’exili republicà i els camps de concentració francesos amb alguns dels còmics que, com El arte de volar, d’Antonio Altarriba i Kim, i Los surcos del azar, de Paco Roca, han esdevingut clàssics contemporanis sobre la Guerra Civil.

 

Període de l'esdevenimentDe 29 de febrer de 2024 a 19 d’abril de 2024. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 18:30 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

Centre Internacional de Gandia. Sala Tossal

Tossal 8

Gandia (46702)

 
Organitza

Aula Didàctica Diàspora de la Mediterrània

Conselleria d'Educació, cultura i Esport

UVGandia

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Gandia.

www.uv.es/uvgandia

 

Contacta uvgandia@uv.es

 
Més informació