Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

La Fundació General de la Universitat de València es prepara en les fases de desescalada (III)

  • 29 de maig de 2020
Imatge desescalada

La FGUV estudia com dur a terme les últimes fases de desescalada i s'adapta als nous mètodes de prestació de serveis i formació online que exigeix l'estat d'alarma.

Les pròximes fases de desescalada decretades pel govern a conseqüència de l'Estat d'alarma del Covid 19, permet que la Fundació General de la Universitat de València es prepare i continue amb la via online per a seguir oferint el millor servei amb totes les garanties de seguretat.

En les últimes dues setmanes, el Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca (CUDAP) ha recollit els dubtes i propostes de l'equip professional sobre la reincorporació laboral, les necessitats d'equipament de les famílies susceptibles d'atenció presencial i s’ha gestionat el material de protecció i neteja del centre. Les xarxes socials s'han actualitzat amb diferents vídeos explicatius i s'han realitzat cursos virtuals amb les famílies.

Des d'UV Discapacitat, han continuat amb l'assessorament de l'alumnat més vulnerable, s'ha realitzat la sessió ‘Consells per a treballar des de casa. Tècniques de relaxació i estudi’ i s’han dut a terme dos cursos amb molt bon acolliment per part de l’alumnat. A més, s'han fet activitats de videoconferència amb l'estudiantat Erasmus, s'han publicat notícies sobre la Convenció dels drets de les Persones amb Discapacitat, millorat documents per a garantir la confidencialitat d'exàmens o materials online i col·laborat amb la Fundació ONCE.

Una vegada més, les Activitats Musicals no han deixat de sonar. El projecte #LaMúsicaNoPara ha finalitzat amb els últims vídeos de l'alumnat de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València en els quals una vegada més han tingut un gran acolliment. Les entrevistes a Amalia Tortajada, flautista de l'Orquestra Gulbenkian de Lisboa, i Jorge Tabarés, compositor i pianista resident als EE.UU, han sigut una iniciativa innovadora i ja s'ha començat a dissenyar activitats pedagògiques i artístiques per a la pròxima temporada.

El servei per a la inserció laboral de la Universitat, Uvocupacio, ha continuat amb les sessions d'orientació laboral i ha mantingut el contacte amb les empreses per a oferir ofertes de treball en el seu portal. A través de les xarxes socials, s'han publicat ofertes de treball i cursos online. També, s'han ofert cursos de formació amb crèdits i s'ha continuat amb accions formatives que han ofert a l'estudiantat que no ha pogut completar les seues pràctiques curriculars.

Des de UVgandía han posat en marxa un servei d'informació via Whats App per a rebre totes les novetats i avisos a l'instant que esdevenen a la Universitat. La iniciativa ‘Unimajors a casa’ funciona amb èxit, han desenvolupat la proposta d'idees presentades per a la millora del pròxim curs i continuen donant informació a l'alumnat a través de xarxes socials.

Els tallers de teatre i dansa d’Arts Escèniques de la Universitat realitzen el seu programa de formació i les seues coreografies teatrals amb classes virtuals. El grup assaja des de casa compartint els seus vídeos i els actors i actrius d’Escena Erasmus s’han unit al #ChallengeEscenaErasmus demostrant el talent que tenen en els seus monòlegs.

A més, el festival de curtmetratges online DocuVir.20 triomfa entre el públic. Donada el gran acolliment del concurs, la data límit s'ha ampliat podent participar fins al diumenge 31 de maig. De moment, 40 projectes ja han participat i es poden visualitzar en DocuVir 20-YouTube.

Des del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Fundació General, s’ha posat en marxa el projecte WebinarsLANAU. Una iniciativa per a promoure la reflexió, l'intercanvi d'idees i el debat al voltant de diferents sectors culturals. Aquests seminaris de web gratuïts han tingut un molt bon acolliment i cada vegada són més els participants i públic que s'uneix a aquestes trobades culturals.

Finalment, la Fundació General de la Universitat de València continuarà informant de l'evolució d'aquesta situació a mesura que es vaja materialitzant les diferents fases de desescalada.