Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

La Clínica de Psicologia participa en les VIII Jornades neuropediàtriques Hospital la Fe

  • 1 d’abril de 2022
Image de la noticia

En les VIII Jornades NeuropediàtriquesHospital d'enguany, la Clínica de Psicologia de la UV participa en la Taula Redona: A voltes amb l'Autisme, amb la ponència de “Estereotipias. Podem fer alguna cosa més a receptar neurolèptics?”, a càrrec de Sara Calzado Lucas.

En les VIII Jornades NeuropediàtriquesHospital d'enguany, la Clínica de Psicologia de la UV participa en la Taula Redona: A voltes amb l'Autisme, amb la ponència de “Estereotipias. Podem fer alguna cosa més a receptar neurolèptics?”, a càrrec de Sara Calzado Lucas. S'abordarà en la mateixa la intervenció basada en l'evidència que es realitza amb els menors que presenten Estereotipias primària, tics, etc., des de l'enfocament cognitiu-comportamental utilitzant de coadjuvant la hipnosi clínica.


Des del 2018 la Clínica de Psicologia de la UV i Neuropediatria de l'Hospital de la Fe es coordinen per a la derivació de casos amb Tics en la Infància i Adolescència.
Al novembre de 2020, Sara Calzado, psicòloga sanitària CV07101, va participar en una sessió clínica de neuropediatria a l'Hospital de la Fe en format en línia. En aquesta sessió clínica van participar tots els departaments de Neuropediatria dels diferents hospitals de la Comunitat Valenciana. En la mateixa es va abordar la intervenció que es realitza des de la Clínica de Psicologia amb aquesta població. Des de llavors rebem peticions per a atendre aquest tipus de casos des dels diferents Hospitals Públics de la Comunitat Valenciana.


Els casos derivats tenen un diagnòstic de Trastorn de Tics (Trastorn Tourette, Trastorn Tics Motors o Vocals persistents, Trastorn Tics Transitori) i/o Trastorn Moviments Estereotipats. En la Clínica hi ha dos professionals, psicòlogues sanitàries, Rocío Bellver i Sara Calzado, que atenen aquest tipus de pacients.