Fundación General UVUniversidad de ValenciaArtes Escénicas Logo del portal

La programació d’arts escèniques de la Universitat de València s’endinsa en els universos 2.0

  • Fundación General UV
  • 4 octubre de 2023
Grup de dansa UV

L’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València estrena dimecres, 18 d’octubre, la seua programació de tardor dedicada als diferents llenguatges escènics i els seus universos, seguint una línia de continuïtat amb la programació del semestre anterior.

El programa arrancarà amb Madame’, de la companyia CienfuegosDanza. La nova programació se succeirà des d’octubre a desembre, amb una dotzena d’espectacles que inclouen la Mostra de Teatre Universitari, un homenatge a l’astrònom valencià Jerónimo Muñoz o el cicle ‘Teatre de la Memòria’ d’Escalante

Totes les obres previstes en la programació es representaran a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau, a les 19 hores, i les entrades es poden reservar amb antelació a les botigues de La Tenda de la Universitat (La Nau i els tres campus UV) o en el web latenda.es/entrades.

A més, com ve sent habitual, els dimecres hi haurà un col·loqui postfunció amb la companyia de l’obra representada.

Amb ‘Madame’ la companyia CienfuegosDanza revisita la figura de Madame Warton i reflexiona sobre el cos femení, la feminitat en l’època victoriana o figures mítiques de la tradició occidental a partir del treball del grup d’investigació de la UV encapçalat per la responsable de l’Aula d’Arts Escèniques, Laura Monrós-Gaspar,  i la coreografia de Yoshua Cienfuegos.

Del 23 d’octubre al 3 de novembre tindrà lloc la XXVI Mostra de Teatre Universitari, que posarà sobre l’escenari tres espectacles. Enguany la Mostra s’inaugurarà amb ‘De bèsties i bestioles’, proposta d’ASSAIG-Grup de Teatre de la Universitat de València, amb muntatge de Sara Acàmer i Pep Sanchis, on els protagonistes són animals que parlen i expliquen les seues experiències, pors i esperances. L’obra es representarà els dies 23, 24 i 25 d’octubre.

Dilluns 30 i dimarts 31 el Grup de Dansa de la Universitat presenta ‘Supernova i companyia’ on, partint del descobriment històric d’una supernova fa 450 anys, recrea figures celestes i explora l’univers propi de cada persona, a través de la coreografia de Toni Aparisi. Aquest muntatge, “és l’homenatge que la Universitat de València fa a la figura de l’astrònom valencià Jerónimo Muñoz”, ha explicat la responsable de l’Aula d’Arts Escèniques, Laura Monrós-Gaspar.

‘Ellas…Nosotras’, que repassarà el llegat de tres grans creadores de renom internacional, posarà el punt i final a l’edició d’enguany de la Mostra, també amb el Grup de Dansa de la Universitat i amb coreografia i direcció de Christinne Cloux,

Memòria i universos escènics

En novembre hi haurà espai per a cicles i diversitat temàtica i d’universos escènics. És el cas del ‘Cicle de memòria històrica’ del Teatre Escalante, amb el qual col·labora l’Aula de la UV, i que se celebrarà del 6 a l'11 (escalantecentreteatral.dival.es).

La conscienciació sobre l’escalfament global i la crida d’atenció social arribaran amb ‘DALIAS. Planeta Tierra’ (dies 15 i 16). Amb aquesta obra els seus autors i directors, Sergio Sanchis i Carlos Lizac, proposen un recorregut a través de la música en directe, la dansa, el videomapatge i les veus en off que, amb l’ajuda de l’espectador, convertiran aquest espectacle en una experiència interactiva.

Així mateix, amb ‘Desdémona’ (dies 22 i 23) es recupera el clàssic d’Otelo a través de l’adaptació -que també dirigeixen- de Claudio Hochman i Cecilia Silva, per a abordar un drama molt actual malgrat la distància de quatre segles. 

Abans de finalitzar el mes, es revisionaran ‘Los días felices’ de Samuel Beckett a partir de la peça creada i diriga per David Torres. 

Els dies 13 i 14 de desembre María Andrés posarà en escena l’obra ‘Límits’, amb dramatúrgia de Pablo Blasco.

Clourà la programació de tardor, els dies 20 i 21 de desembre, l’alumnat de l’Aula d’Arts Escèniques UV amb la lectura dramatitzada de l’obra de José Sanchis ‘Furor matemático’, sota la direcció de Jorge Picó i Eva Zapico.

Lista de enlaces: