Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

El XVII premi cientificotècnic «Ciutat d'Algemesí» distingeix Paula Ruiz en la categoria de jove investigadora

  • 11 d’abril de 2022
D’esquerra a dreta Víctor Garrigós, Cecilia Picazo i Paula Ruiz
Foto: D’esquerra a dreta Víctor Garrigós, Cecilia Picazo i Paula Ruiz.

El passat 25 de març els membres del jurat es van reunir per decidir els guanyadors de les diferents categories del XVII Premi Cientificotècnic «Ciutat d'Algemesí» per a joves investigadors, al qual s'havien presentat 16 treballs. Tres membres del nostre institut han estat distingits: Paula Ruiz a la categoria de científics menors de 26 anys i Cecilia Picazo i Víctor Garrigós han rebut una menció honorífica.

El premi «Ciutat d'Algemesí» per a menors de 26 anys, dotat amb 1.500 euros, ha estat per a Paula Ruiz Rodríguez, del grup de Patogenòmica Bacteriana de l'I2SysBio, pel seu estudi «Avaluació genòmica experimental del risc epidemiològic causat per les mutacions emergents de les proteïnes de coberta del virus causant de la COVID19».

El treball presentat per José J. Baldoví (ICMOL, UV) va rebre el premi per a menors de 36 anys dotat amb 5.000 euros. Es tracta d'un treball sobre química teòrica i computacional titulat «Disseny químic de materials intel·ligents per a tecnologies quàntiques». El premi a la millor investigació de joves de la Ribera, dotat amb 1.500 euros, ha estat per a Gerard Duart Celdrán (Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, UV) per la seua contribució a l'estudi dels mecanismes de la mort cel·lular i les aplicacions en biologia fonamental amb el seu treball «Control de la mort cel·lular programada mitjançant les interaccions entre segments transmembrana, una nova diana terapèutica».

A més, el jurat ha concedit tres accèssits amb una dotació de 500 euros a María Cabrero, Juan Francisco Blàndez i Francisco Garnés. Finalment, es van atorgar mencions honorífiques als treballs presentats per Carles Teruel, Belén Llobregat, Beatriz Lozano, i als membres del grup de Biotecnologia de Llevats Industrials de l'I2SysBio Cecilia Picazo i Victor Garrigós.

El jurat va estar compost per l'alcaldessa d'Algemesí, el regidor de Cultura, la regidora de Joventut i pels científics José Pío Beltrán, professor de recerca del CSIC; José Vicente Castell, catedràtic de Bioquímica de la UV; Miguel Ángel Miranda, catedràtic de Química de la UPV; José Viña Ribes, catedràtic de Fisiologia de la UV; Salut Botella Grau, professora de Microbiologia de la UPV i Jaume Segura, professor d'Informàtica de la UV.