Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació i Desenvolupament en Biotecnologia i Biomedicina Logo del portal

INAUGURACIÓ MÀSTER EN I+D EN BIOTECNOLOGIA I BIOMEDICINA (CURS 2025-26)

  • 13 d’octubre de 2025
INAUGURACIÓ MÀSTER EN I+D EN BIOTECNOLOGIA I BIOMEDICINA (CURS 2025-26)

Divendres passat 3 d'octubre es va inaugurar el Màster en I+D en Biotecnologia i Biomedicina. La conferència inaugural va ser a càrrec de José Miguel Mulet Salort, investigador, escriptor i divulgador científic. Catedràtic del Departament de Biotecnologia en la Universitat Politècnica de València, dirigix una línia d'investigació en l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP) que tracta de desenrotllar plantes tolerants a la sequera o al fred. Durant la seua xarrada (“Per a què servix un biotecnòlec”) va fer interessants reflexions sobre l'origen i el desenrotllament de la biotecnologia, així com d'alguns moments clau de la biotecnologia moderna, incloent-hi les tècniques d'edició genètica (CRISPR). Va parlar sobre els aliments editats genèticament, una tecnologia que ja ha arribat a les taules i va fer una interessant reflexió final: “Quantes coses que utilitzem al llarg del dia es deuen a la biotecnologia i no ens havíem adonat?”

En la primera classe de l'assignatura “Casos Pràctics en empreses de Biotecnologia”, Daniel Ramón (ADM Biopolis) va plantejar els principals reptes que ha d'abordar en el futur la biotecnologia d'aliments. El primer d'ells, la fam, però també la pandèmia de l'obesitat, la inversió de la piràmide poblacional, el canvi climàtic, la petjada hídrica de l'agricultura, el canvi demogràfic o les tendències de consum.