University of Valencia logo Logo Master's Degree in Research and Development in Biotechnology and Biomedicine Logo del portal

Daniel Ramón, directiu de la multinacional ADM i membre de l’I2SysBio, ingressa en la Reial Acadèmia d'Enginyeria

  • January 30th, 2020
Image de la noticia

Daniel Ramón Vidal, vicepresident de R+D en Nutrició i Salut del gegant agroalimentari ADM, CEO d’ADM-Biopolis i membre de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes de la Universitat de València, ha ingressat en la Reial Acadèmia d'Enginyeria pels seus mèrits en el camp de les ciències biològiques i de la genètica molecular.

El biotecnólogo Daniel Ramón ha pres possessió com a acadèmic de número de la Reial Acadèmia d'Enginyeria en un acte celebrat el 21 de gener de 2020, després que aquesta institució científica així ho decidira el passat mes d'abril a proposta dels acadèmics Avelino Corma, Elías Fereres i Enrique Cerdán.

Daniel Ramón, en l'actualitat vicepresident de R+D en Nutrició i Salut d’ADM, és un dels membres fundadors de la firma biotecnològica Biopolis, nascuda en 2003 com spin-off del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València des de l'any 2008. Creada amb el principal objectiu de transferir ciència de qualitat a la indústria agroalimentària, química i farmacèutica, la companyia va ser adquirida fa prop de tres anys per la multinacional americana Archer Daniels Midland (ADM), un dels majors processadors agrícoles i proveïdors d'ingredients alimentaris del món, passant a adquirir el nom d’ADM-Biopolis en la seua filial valenciana.

ADM-Biopolis manté un conveni de col·laboració científica amb l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), centre mixt de la Universitat de València i el CSIC, per al desenvolupament de projectes de recerca estratègics d'interés comú en l'àmbit de la biologia sintètica i de sistemes.

Com a membre de l’I2SysBio, Daniel Ramón participa en el Grup d'investigació Enginyeria Metabòlica de Sistemes. Ha sigut professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques, en l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), i catedràtic de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de València.

Els resultats tecnològics de Ramón estan protegits per més de quaranta patents nacionals i internacionals, la majoria d'aquestes transferides i en ús. La seua carrera investigadora ha sigut reconeguda amb el Premi de la Societat Espanyola de Microbiologia, el Premi a la Trajectòria Científica de l'Institut Danone, el Premi Nacional d'Investigació Juan de la Cierva, el Premi Internacional Hipòcrates, la Medalla al Foment de la Invenció de la Fundació García Cabrerizo, i el Premi Nutrachampion que la indústria nutracéutica lliura anualment a una de les personalitats més influents del sector.

És membre del Comité Científic del “Microbial Resource Research Infraestructure”, del “Board of Directors” del “Pharmabiotec Research Institute”, del Consell Rector del Consell Superior d'Investigacions Científiques i de la Junta Directiva de la patronal d'empreses biotecnològiques ASEBIO, entre altres.