University of Valencia logo Logo MATS Materials technology and sustainability Logo del portal

Recursos de MATS: Laboratoris

MATS

El Grup de Recerca en Tecnologia de Materials i Sostenibilitat (MATS) desenvolupa el seu treball en els Laboratoris 4.3.20 i 4.3.21 del Departament d'Enginyeria Química de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat de València. En funció de la capacitat, estructura els seus recursos en laboratoris (a continuació) i equipament.

Coneix més sobre el nostre equip, capacitats i línies d'investigació en el següent document (pdf)

Recursos de producció de dispositius de base polimèrica

MATS disposa de diferents tecnologies en escala laboratori per al desenvolupament de materials de diferents tipologies: Aplicador de film amb temperatura controlada, extrusor de fibra buida, extrusor de fil, equip de electrohilatura, termo-compressió, o assecat per aspersió, entre altres. Processos de funcionalització superficial de membranes.

Recursos d'operació de membranes

Bancada versàtil per a la implementació de tecnologies de membrana en processos de transferència gas-líquid i gas-gas. Està dotada de controladors de flux, bombes de precisió i cromatògraf de gasos. A més, es disposa de capacitat per a conformar mòduls de membrana plana i contactors de membrana de fibra buida.

Recursos de valorització de residus
  • Equips d'oxidació avançada mitjançant cambra UV-C, tractament corona o plasma atmosfèric.
  • Aplicació d'assajos d'envelliment hidro-quimo-sono-tèrmic.
  • Especialització en reciclatge químic i recuperació de fibres a partir de residus tèxtils.
  • Homogeneïtzador d'extracció de fraccions lignocelulósicas de residus agrícoles i forestals.
  • Procediments de biorrefinería lignocelulósica.
Recursos de preparació i aplicació de dissolvents 'neotèrics'

Disseny i síntesi de líquids iònics i dissolvents eutèctics profunds, utilitzats de manera transversal a totes les línies de treball. Tècniques analítiques de control de qualitat dels dissolvents. Extractor amb CO2 supercrític.

Recursos analítics

Calorímetre diferencial d'escombratge, cromatògraf de gasos, porómetro, goniòmetre, colorímetre, espectrofotòmetre UV-VIS, balances analítiques.

També es realitzen caracteritzacions de microscòpia electrònica d'escombratge, espectrofotometria FTIR o difracció de raigs X, entre altres, en els Serveis Centrals de Recerca.

Finalment, cal destacar la col·laboració amb l'Institut de Ciència dels Materials per a complementar les capacitats analítiques.