Logo de la Universitat de València Logo Neurodret Logo del portal

Acte de presentació del Grup d'Investigació Neurodret

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Neurodret (GIN)
  • 5 d’octubre de 2022
Imatge del Rectorat de la UV

El Grup d'Investigació Neurodret inicia les seues activitats amb un acte de presentació a la Sala de Juntes de l'edifici de Rectorat de la Universitat de València.

La Universitat de València ha acollit l'acte de presentació del seu nou grup d'investigació Neurodret el 5 d'octubre de 2022. L'obertura de l'esdeveniment va estar a càrrec del Dr. Carlos Hermenegildo Caudevilla, Vicerector d'Investigació de la universitat, i del Dr. José Manuel Sánchez Patrón, qui actua com a coordinador del grup d'investigació. A més, la Dra. María Sánchez Vilanova i el Dr. Luis Moya Albiol, membres del grup, van ser presents en l'obertura.

La conferència central titulada "Per què uns Neurodrets en la Constitució Xilena?" va ser pronunciada per la Dra. Isabel Cornejo Plaza, professora de la Universitat Autònoma de Xile i directora del Centre d'Estudis Estratègics de Dret de la Intel·ligència Artificial (CEEDIA). La Dra. Ana Isabel Blanco García, també membre del Grup d'Investigació Neurodret, va presentar a la conferenciant.

La presentació de la web del Grup d'Investigació Neurodret va ser realitzada per la Téc. Lorena López Bermúdez, editora del web i membre del Servei d'Informàtica de la Universitat de València (SIUV).

L'esdeveniment va concloure amb una clausura que va comptar amb la participació de destacats convidats, entre ells el Dr. Rafael Yuste de la Universitat de Columbia, el Dr. Fabian Salvioli, expresident del Comité de Drets Humans i Relator Especial de Nacions Unides (ONU), el Dr. Luis Jimena Quesada, expresident del Comité de Drets Socials del Consell d'Europa i Jutge "Ad hoc" del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), i el Dr. Daniel Ignacio Garcia San José, expert en Bioderecho i fundador del Interest Group on International Biolaw de la European Society of International Law (ESIL-SEDI).

L'acte va concloure amb un vi d'honor oferit en l'hall del Nivell 3 de l'Edifici Rectorat.


 



PROGRAMA DE L'ACTE DE PRESENTACIÓ DE NEURODRET

Programa del acto de presentación (clic para ampliar, pdf)
Programa. Clic per ampliar (pdf)


APERTURA 18:00h.

  • Dr. Carlos Hermenegildo Caudevilla. Vicerector d'Investigació de la Universitat de València.
  • Dr. José Manuel Sánchez Patrón. Coordinador del Grup d'Investigació Neurodret.
  • Dra. María Sánchez Vilanova. Membre del Grup d'Investigació Neurodret (Àrea jurídica).
  • Dr. Luis Moya Albiol. Membre del Grup d'Investigació Neurodret (Àrea multidisciplinar).

CONFÈRENCIA 18:30h. ¿PER QUÈ UNS 'NEURODRETS' EN LA CONSTITUCIÓ XILENA?

  • Dra. Isabel Cornejo Plaza. Professora de la "Universidad Autónoma de Chile". Directora del Centre d'Estudis Estratègics de Dret de la Intel·ligència Artificial (CEEDIA). Experta en la "Comisión de Desafíos del Futuro, Ciencia, Tecnología e Innovación del Senado" de Xile.
  • Presentació de la conferenciant a càrrec de la Dra. Ana Isabel Blanco García, membre del Grup d'Investigació Neurodret (Àrea jurídica).

PUBLICACIÓN 19:15hWeb del Grupo de Investigación Neurodret

  • Presentació del web a càrrec de la Tèc. Lorena López Bermúdez. Editora del Web i membre del Servei d'informàtica de la Universitat de València (SIUV).

CLOENDA 19:30h.

  • Dr. Rafael Yuste. Universidad de Columbia. Precursor del Projecte BRAIN iniciat durant la Presidència de Barack Obama (EE.UU).
  • Dr. Fabian Salvioli. ExPresidente del Comité de Drets Humans i Relator Especial de Nacions Unides (ONU).
  • Dr. Luis Jimena Quesada. Ex-President del Comité de Drets Socials del Consell d'Europa i Jutge “Ad Hoc” del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).
  • Dr. Daniel Ignacio Garcia San José. Expert en Biodret. Fundador del "Interest Group on International Biolaw de la European Society of International Law" (ESIL-SEDI).

VI D'HONOR 19:45h.

 


 

Paraules prèvies

El Prof. Dr. José Manuel Sánchez Patrón, en el seu discurs titulat "A la recerca de la dignitat humana," destaca la importància i transcendència d'aquest concepte en la història i la seva relació amb la creació dels drets humans i fonamentals. Es lamenta que, malgrat la seva essencialitat, la dignitat humana segueix essent vulnerada en l'actualitat, amb violacions dels drets humans a tot el món, incloent el conflicte armat ucraïnès. A més, assenyala que els avenços científics i tecnològics, especialment en neurologia, plantejen nous reptes per a la dignitat humana i requereixen enfocaments multidisciplinaris. Agraïx al seu equip d'investigació i als assistents a l'acte.

Dr. Rafael Yuste (esquerra), Fabián Salvioli (centre), i el Dr. Daniel Ignacio García San José (dreta).
Dr. Rafael Yuste, Fabián Salvioli i el Dr. Daniel Ignacio García San José durant la cloenda.

 

La cloenda va comptar amb les paraules del Dr. Rafael Yuste (esquerra), Fabián Salvioli (centre), el Dr. Luis Jimena Quesada i el Dr. Daniel Ignacio García San José (dreta).