El Grup d'Investigació en Polítiques de Benestar Social, pertanyent a la Universitat de València (Espanya) de referència internacional, és un grup especialitzat en investigació, innovació i tecnologia social, assessorament tècnic i formació en l'àmbit de les polítiques socials. Desenvolupem investigació bàsica i aplicada amb un enfocament interdisciplinari i holístic sobre sostenibilitat econòmica, social, política i tècnica dels sistemes de benestar, assessorant l'Administració i a les empreses en el disseny, planificació i implementació de recursos i polítiques de benestar social i sostenibilitat.
El grup està compost per un equip interdisciplinari dirigit per Jorge Garcés Ferrer, catedràtic Príncep d'Astúries en la Universitat de Georgetown a Washington DC (els EUA) i 20 investigadors de diferents disciplines de la Universitat de València. Al seu torn, el grup col·labora amb entitats i universitats de la Unió Europea, dels Estats Units, Sud-amèrica i Àfrica.
Visió: millorar el benestar, la sostenibilitat i la qualitat de vida de la societat.
Missió: aconseguir una major eficàcia i eficiència de les polítiques públiques, entitats privades i tercer sector, mitjançant propostes innovadores, integrals i interinstitucionals a través d'un equip amb un enfocament interdisciplinari i multicèntric.
Repte per a 2030: innovar les polítiques públiques a través de les tecnologies de la informació i la comunicació, Tics.
El Grup d'Investigació ofereix el millor servei en l'àrea de les Polítiques públiques i per a això es val d'un equip interdisciplinari, connectat internacionalment i amb un gran coneixement de cada àrea de treball. No sols la seua font de coneixement i capacitat sinó també la seua cohesió, dinamisme i forma de treball, permeten al Grup continuar creixent cap a l'excel·lència. L'equip imparteix docència en titulacions de grau de la Universitat de València, màsters oficials de la Universitat de València, màsters i cursos de post-grau propis, així com en altres cursos de formació.
Millorar el benestar, la sostenibilitat i la qualitat de vida de la societat en l'àmbit de les polítiques públiques.
- Educació per al benestar i alumnat amb necessitats educatives especials
S'investiga sobre: la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat (intel·lectual, dany cerebral, malaltia, trastorns de l'espectre autista, dèficit d'atenció i hiperactivitat), la resposta educativa a les seues necessitats especials, i en l'impacte psicosocial en les famílies.
- Estudi sobre la qualitat legislativa
S'investiga sobre els instruments de la qualitat legislativa com a mecanisme per a millorar la seguretat jurídica i, per tant, millorar la qualitat democràtica, especialment en l'àmbit del Dret privat.
- Sostenibilitat, TIC i innovació social en els sistemes de cures de la salut
S'investiguen els processos soci-tècnics aplicats a la sostenibilitat dels sistemes social i sanitari integrats, basats en els principis de satisfacció de l'usuari i eficiència del sistema.
- Psicologia de la salut
Anàlisi de factors psicosocials relacionats amb la salut que repercuteixen en la qualitat de vida de les persones. Prevenció i protocol de tractament de malalts crònics. Especialment en les àrees de l'oncologia, la infertilitat i l'envelliment.
- Pensions i protecció social
Anàlisi financera-actuarial dels sistemes de pensions i principals contingències: jubilació, incapacitat, viduïtat, orfandat, favor familiar, desocupació i dependència. També s'estudien els productes financers i asseguradors que millor s'adapten a les necessitats dels individus.
- Cooperació internacional al desenvolupament. Participació i democràcia. Seguretat Social
Cooperació per a la millora dels índexs de desenvolupament humà i la cohesió social. Metodologies per a la realització de diagnòstics ciutadans participatius, la seua sistematització i l'elaboració de polítiques públiques des de la proposta ciutadana. Anàlisi dels Sistemes de Seguretat Social.
- Envelliment actiu i saludable, turisme social accessible i desenvolupament urbà sostenible, ciutats intel·ligents
Envelliment i la promoció de l'autonomia personal. Reorientació del sector turístic cap a nous consumidors de productes amb necessitats especials. Reptes econòmics, mediambientals i socials de les zones urbanes, i la seua interrelació, des d'un enfocament integrat i multidisciplinari.
- Tercer sector i economia social: innovació social i reenginyeria socioeconòmica. RSC i emprenedoria
Economia Social: estratègies d'economia sostenible i cohesió social. Disseny d'indicadors. Disseny, avaluació i foment per a la implantació d'estratègies de RSE. Difusió i consolidació de l'emprenedoria d'índole social. Generació de motivació per a l'emprenedoria i empre M 3.0.
- Avaluació de tecnologies sanitàries
Tot tipus d'avaluació de tecnologia sanitàries, tenint en compte el concepte ampli de tecnologia sanitària que abasta des de medicaments, procediments a tecnologia i tècniques sanitàries.
- Precarietat laboral i joventut. Salut laboral. Esport i integració Cooperació internacional al desenvolupament. Participació i democràcia. Seguretat Social
Accés dels joves al mercat de treball. Barreres i dificultats de la participació dels treballadors i llits de millora de condicions de treball. L'esport com a instrument d'integració en contextos urbans degradats o amb col·lectius en desavantatge social -immigrants, joves, dones.
Campus de Tarongers
C/ Serpis, nº 29
46022 València (València)