El grup d'investigació Avaluació Econòmica Pública (EVALPUB) es crea per al desenvolupament d'una investigació rigorosa i d'utilitat per als gestors i usuaris de les polítiques públiques. La nostra avaluació es realitza des de l'àmbit de l'Economia Pública, que té en compte tant el vessant de despeses com la d'ingressos de les Administracions Públiques.
Pel costat dels ingressos públics treballem tant en l'anàlisi teòrica com el disseny i avaluació de reformes impositives. També ens preocupa la distribució dels recursos entre diferents nivells de govern, fent treballs sobre Economia Regional i Federalisme Fiscal.
Pel costat de la despesa, ens interessen les principals polítiques que s'engloben dins de l'Estat del Benestar: Educació i Cultura, Serveis Socials, Salut i Igualtat, així com la Política Mediambiental. Prestem especial atenció a l'anàlisi conjunta de totes dues facetes de l'activitat pública a través de models de microsimulació d'Impostos i Prestacions. Així mateix, utilitzem diferents tècniques d'avaluació (experimentals i quasiexperimentals) amb l'objectiu d'analitzar l'impacte de diverses polítiques públiques.
La investigació es desembolica en el marc de l'evolució dels drets humans, concretament en els processos d'implementació dels drets econòmics, socials i culturals (DESC o drets socials).
Les línies d'investigació convergeixen en dues dimensions, l'eficàcia i l'exigibilitat d'aquests. En el vessant de l'eficàcia els objectius de la investigació se centren en la determinació dels continguts dels drets, les obligacions que generen, la titularitat dels drets, els criteris d'interpretació i aplicació. El vessant de l'exigibilitat comprén les obligacions relatives al compliment per part dels subjectes obligats i dels titulars dels drets, els mecanismes institucionals multinivell d'exigibilitat dels drets normatius, judicials i quasi-judicials, així com l'accés a la justícia. Transversalment a les dimensions de l'eficàcia i l'exigibilitat dels DESC s'ha de comptar amb l'enfocament del principi d'igualtat i no discriminació i la perspectiva de gènere.
En la societat de la informació, el coneixement aplicat, derivat de la investigació empírica, és un instrument de desenvolupament social. A més, la comunicació ocupa una posició central pel que fa a l'estructura i al funcionament de la societat, entenent les noves tecnologies de la informació i de la comunicació no sols com una eina de primera necessitat, sinó també com una manera d'apreciar i percebre el món globalitzat, a part de constituir una de les millors eines d'intervenció sociocultural. Moltes de les noves indústries i de les institucions (públiques o privades) han de comptar amb especialistes en aquest camp, tant com investigadors com professionals ben qualificats per a afrontar alguns dels reptes actuals en les matèries de cultura, comunicació, societat i política, des de la creació a la gestió.
La pretensió de InterCom és aprofundir en el coneixement d'aquestes àrees, fonamentalment en els territoris del discurs audiovisual (cinema, televisió, cultura popular, còmic, internet, fotografia, etc.).
El grup d'investigació UIRFIDE ha treballat des de l'any 1995 en les 3 grans línies clàssiques que configuren el món del rendiment físic i esportiu.
La Gestió de l'Esport i l'Activitat Física, on s'investiga i es proposen intervencions concretes sobre problemes com els relacionats amb la qualitat dels serveis esportius o la gestió d'esdeveniments (des de xicotets esdeveniments locals fins a grans esdeveniments internacionals).
El Rendiment Esportiu, on de nou s'investiga i es proposen intervencions relacionades amb les necessitats dels esportistes de cara a millorar el seu rendiment, siga com fora el seu nivell de partida i el seu moment en l'etapa evolutiva.
I finalment, sobre el món de l'Activitat Física i la Salut, centrant-se sobretot en aquelles poblacions una mica més necessitats d'adaptació en la pràctica física i esportiva, com és el cas dels adults majors o les persones amb discapacitat.