Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Grup d'Investigació en Laboratori de Neurociència Cognitiva, Afectiva i del Comportament - BACNeuLab

Descripció

El comportament humà és fascinant. “Si vols entendre a una persona, no escoltes les seues paraules, observa el seu comportament”, deia Einstein. Però el comportament observable és complex i, entés dins del marc de la neurociència, suposa la integració de coneixements de diferents disciplines (Psicologia, Economia, Biologia, Genètica, …). En aquest marc, el grup d'investigació “Laboratori de NEUROCIÈNCIA COGNITIVA, AFECTIVA I DEL COMPORTAMENT” (BACNeuLab) realitza investigació interdisciplinària que aborda les bases biològiques del comportament, destacant la importància dels processos cognitius i afectius, en interacció, així com la seua relació amb la conducta manifesta, tant adaptativa com desadaptativa. Així, els nostres pilars són l'estudi de l'emoció i la cognició humana dins del marc de la psicobiologia i els nostres estudis aborden temes diversos que van des dels biaixos cognitius que afecten les nostres decisions vitals en diferents poblacions, fins a la influència de l'estrés en la salut en general, passant pels efectes que tindria la música en el rendiment cognitiu, així com la seua potencial aplicació terapèutica, entre altres. Tots ells, amb l'objectiu de descriure, entendre i, finalment, explicar el comportament humà des del punt de vista integrador i rigorós que ens permet la neurociència. D'aquesta manera, els treballs realitzats es caracteritzen per la col·laboració amb investigadors d'altres disciplines i de diferents àrees de coneixement i diverses Universitats (nacionals i internacionals). Els mètodes utilitzats són de la Psicofisiologia (variables com la variabilitat cardíaca, resposta electrodèrmica, electromiografia, respiratòria) i de la psicologia cognitiva (tasques atencionals, de biaixos cognitius, processament de la informació) i afectiva (emocions). Així mateix, els mètodes estadístics utilitzats varien de l'estadística freqüencial a l'estadística bayesiana, passant per models computacionals.

Objectius CT

Estudiar en profunditat les relacions entre les emocions i la cognició, centrant-nos en les variables psicobiològiques subjacents i la seua interacció.

Línies d'investigació
  • La influència de les emocions en la presa de decisions

    La presa de decisions és un procés cognitiu complex que es veu influït per les emocions. En aquesta línia s'analitzen aquestes relacions aplicades a diversos contextos experimentals i en àmbits socials.

  • Psicobiologia de l'estrès

    En aquesta línia d'investigació s'estudien els efectes de la resposta psicofisiològica d'estrés sobre el comportament, les emocions i la cognició, tenint en compte al valor adaptatiu/desadaptatiu d'aquests canvis i la seua relació amb la salut/malaltia.

  • Música, emoció i psicofisiologia

    La música és un element comú a pràcticament totes les cultures, no obstant això, tenint en compte la diversitat de la música és necessari una anàlisi més precisa i rigorós d'aquesta. Aquesta línia estudia la resposta emocional, cognitiva i psicofisiològica a la música. 

Direcció
  • SERRANO ROSA, MIGUEL ANGEL
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
Veure fitxa
Membres
  • COSTA FERRER, RAQUEL
  • PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Veure fitxa
Col·laboradors/es
  • MOLINS CORREA, FRANCISCO JOSE
  • Doctorand.
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
Veure fitxa
Estructura asociada
Dades de contacte del grup
Laboratori de Neurociència Cognitiva, Afectiva i del Comportament (BACNeuLab)

Campus de Blasco Ibáñez

Av. Blasco Ibáñez, 21

46010 València (València)

963 983 456

Geolocalització

www.uv.es/bacneulab

m.angel.serrano@uv.es

Persones de contacte
  • SERRANO ROSA, MIGUEL ANGEL
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
Veure fitxa