Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Biotractaments per a l'eliminació de compostos orgànics volàtils (COVs) i olors en aire

S'investiguen les tecnologies de biofiltració i de filtre biopercolador per a la depuració d'emissions industrials contaminades amb COVs i olors. S'estudien els paràmetres d'operació, el modelatge matemàtic i la microbiologia del procés a escala de laboratori, pilot i industrial.

Ecologia i diversitat. Taxonomia. Mètodes de detecció i identificació

Estudis sobre l'ecologia d'espècies de llevats i bacteris en el vi. Anàlisis taxonòmiques i descripció de noves espècies. Desenvolupament de diverses metodologies per a la detecció, identificació i quantificació d'espècies presents en el vi: hibridació fluorescent in situ, Enoxip de det 

Eliminació de metalls pesants en aigues mitjançant la tecnologia de bioadsorció

La línia estudia la bioadsorció de metalls pesants d'aigües residuals industrials. Els treballs se centren en la cerca i caracterització de materials residuals per al seu ús com bioadsorbents, en l'estudi dels principals paràmetres operacionals i en el modelatge matemàtic.

Fermentació malolàctica

Selecció de ceps de Oenococcus oeni i de Lactobacillus plantarum com a cultius malolàctics. Desenvolupament d'estratègies avançades per a dur a terme la fermentació malolàctica: cèl·lules immobilitzades, desacidificació contínua, cèl·lules no proliferants. Adaptació de ceps a SO2 i pH.

Genètica, genòmica i proteòmica de O. oeni

L'objectiu és el desenvolupament d'eines per a la manipulació genètica d'aquesta espècie: plasmidis, mutants malolàctics i sistemes d'introducció del DNA. Genòmica comparativa per a establir relacions entre genoma i resistència a factors d'estrés del vi.

Metabolisme dels sucres, àcids i aminoàcids en bactèries làctiques

Aquesta línia de treball està encaminada a conéixer les capacitats d'utilització de substrats presents en el most o en el vi i els seus efectes sobre el creixement dels bacteris i sobre les característiques del vi.

Selecció i adaptació de bacteris i llevats per mitigar els efectes del canvi climàtic

Selecció de bacteris làctics i de llevats per a corregir desequilibris en la composició de mostos i vins. Els microorganismes poden transformar part dels sucres del most en àcids (ác. làctic, succínic, etc.) o en glicerol. Això suposa un augment de l'acidesa i de la suavitat dels vins i una reducció del grau alcohòlic. És una línia de treball d'interés eminentment pràctic.

Sistemes microbians o enzimàtics per eliminar amines biògenes aliments

Cerca de ceps de bacteris làctics capaços de degradar amines biògenes en vins. Cerca d'enzims responsables de la degradació d'amines biògenes . Desenvolupament de sistemes cel·lulars i enzimàtics que permeten la seua utilització en vins i altres aliments.