Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Adaptacions metabòliques associades a l'adaptació de les microalgues liquèniques a condicions ambientals extremes

Les microalgues liquèniques exerceixen un paper molt actiu en la capacitat dels líquens per a sobreviure en condicions ambientals extremes. L'objectiu d'aquesta línia de treball consisteix en la determinació dels metabòlits implicats en l'adaptació de les microalgues liquèniques a condicions extremes com a dessecació o fred a fi de desenvolupar possibles aplicacions biotecnològiques de cara a la seua aplicació en la tolerància de cultius.

Anàlisi de bioestimulants d'origen orgànic i el seu efecte sobre cultius

Línia de treball duta a terme en col·laboració amb l'empresa DADELOS SA. Es desenvolupen dues aproximacions: La identificació i anàlisi semiquantitatiu per espectrometria de masses dels components químics dels diferents productes. L'anàlisi de l'efecte dels productes sobre cultius.

Aplicacions biotecnològiques de les microalgues liquèniques

Les microalgues liquèniques són capaces de créixer al mig sòlid o líquid sota condicions en què difícilment ho fan altres organismes. Aquest fet les converteix en candidates per al seu ús en bioreactors o per a la producció de biomassa i de compostos obtinguts per transformació.

Biotecnologia en espècies forestals

El seu objectiu és el desenvolupament de protocols per a propagar espècies forestals (genotips / famílies) que presenten característiques excepcionals de creixement i/o producció.

Caracterització a tot el genoma de la família de factors de transcripció R2R3-MYB en plantes

Intentem caracteritzar a la família MYB en diferents espècies de plantes combinant estudis de tot el genoma i en caracteritzacions funcionals de planta.

Enginyeria metabòlica de terpens

Estudi del metabolisme dels terpens i la possible interacció entre les rutes cloroplástica i citoplasmàtica prenent com a model l'espígol (Lavandula latifolia Med).

Estudi a nivell molecular de la resposta a estrés dels llevats vínics durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en a l'eficiència fermentativa

Estudi a nivell molecular de la resposta a estrés dels llevats vínics durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en a l'eficiència fermentativa. El grup principalment es dedica a la caracterització de la resposta a estrés oxidatiu i de la seua relació amb la longevitat dels llevats.

Genètica i genòmica de llevats d'interés biotecnològic

Anàlisi de mecanismes moleculars implicats en els processos d'adaptació, que han modelat el genoma dels llevats conferint-los unes propietats tan peculiars d'interés biotecnològic.

Mecanismes d'adaptació de les plantes a les condicions ambientals adverses

Les plantes han desenvolupat mecanismes mitjançant els quals s'enfronten a condicions ambientals adverses, entre ells l'acumulació de poliamines (PAs). Pretenem caracteritzar el paper de les PAs com a molècules reguladores de la resposta a l'estrés i les seues interaccions amb altres fitohormones.

Mecanismes transcripcionals implicats en l'adaptació de les microalgues liquèniques a condicions ambientals extremes

Les microalgues liquèniques exerceixen un paper molt actiu en la capacitat dels líquens per a sobreviure en condicions ambientals extremes. L'objectiu d'aquesta línia de treball consisteix en el coneixement dels mecanismes transcripcionals que modulen aquesta resposta.