Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Depòsit de soques microbianes
Depòsit de soques microbianes
Marca: Liofilitzadors: Virtis / BENCHTOP, Virtids SP Scientific / BTP-9ELEVX, Telstar / LyoQuest - Recipient emmagatzematge N2 líquid: Arpege 110 - Congeladors -80 °C: NEW BRUNSWICK INNOVA, NEW BRUNSWICK U570L - Cambres de temperatura controlada
Tipus: Instal·lació/Unitat, Equip
  • Depòsit de soques d'arqueges, bacteris, fongs filamentosos i llevats fins a grup de risc 3* d'acord amb la definició del Reial decret 664/1997 del 12 de maig de 1997.
  • Depòsit de fags de soques microbianes fins a grup de risc 2 d'acord amb la definició del Reial decret 664/1997 del 12 de maig de 1997.
Descripció

Els depòsits es poden realitzar en tres modalitats:

  • Depòsit públic: Servei gratuït. Les soques depositades en aquesta modalitat quedaran incloses en el catàleg públic de la CECT pel que estan disponibles per a la comunitat científica nacional i internacional. És el tipus de depòsit exigit quan es vol descriure una nova espècie procariota.
  • Depòsit restringit: Servei especial d'emmagatzematge de microorganismes a llarg termini. La CECT manté les soques i assegura la seua viabilitat. L'autenticitat és responsabilitat del dipositant. La distribució d'aquesta mena de soques es realitza mitjançant petició escrita del dipositant. Qualsevol informació relativa al depòsit i la naturalesa del microorganisme depositat és tractada amb absoluta confidencialitat.
  • Depòsits amb finalitats de patent: Depòsit de bacteris, arqueges, fongs filamentosos i llevats segons el Tractat de Budapest, per a fins de patents.

En tots els casos, el material es conserva per 2 mètodes diferents i es manté un duplicat en un edifici diferent del campus de Burjassot-Paterna de la UV, seguint les directrius de l'OCDE per a Centres de Recursos Biològics.

Aplicacions pràctiques
  • Preservació de la biodiversitat microbiana.
  • Desenvolupament d'aplicacions biotecnològiques.
Certificacions de qualitat

ISO 9001:2015

Condicions d'ús

L'usuari ha d'enviar un cultiu actiu de la soca (placa Petri sembrada per triple estria en el cas de procariotes i llevats; també s'accepta tub d'agar inclinat en el cas de fongs filamentosos).

Contacte: bacterias@cect.org, hongos@cect.org i patentes@cect.org