Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Anàlisi de la composició d'àcids grassos cel·lulars microbians (MIDI)

Determinació de la composició d'àcids grassos cel·lulars de soques microbianes mitjançant cromatografia de gasos.

Anàlisi estadística

La Secció d'Estadística disposa de personal qualificat expert en el maneig d’equips informàtics dotats amb softwares específics. El principal software utilitzat per a l’anàlisi de les dades és el software lliure R.

Anàlisi moleculars d'ADN i ARN, i bioinformàtica

Anàlisis genètic amb servidors d'alt rendiment, ordinadors associats al servidor, software bioinformàtic, desenvolupament d'algoritmes de treball

Briologia

Laboratori equipat amb material òptic dotat d'equip fotogràfic, cambra de cultiu, bibliografia especialitzada en briologia i equip informàtic.

Cambra climàtica

Cambra climatitzada amb 12 aquaris de cristall per a assajos fonamentalment de patologia amb organismes aquàtics.

Cambra de cultiu de grans dimensions

cambra que permet l'experimentació amb grans aquaris i cultius de plantes

Cambres tèrmiques

La UCG compta amb cambres tèrmiques que treballen en la banda dels 8-14 micròmetres per a la mesura in situ de la temperatura de la superfície terrestre.

Caracterització microbiana (bacteris, arqueus, fongs filamentosos i llevats)

Caracterització microbiana mitjançant diverses aproximacions.

Cinc Laboratoris

Laboratoris amb càmera d'extracció de gasos i de sembra de flux laminar, dotats de microscòpia òptica i invertida, centrífugues, espectrofotòmetre, evaporador giratori, homogeneïtzador de teixits, balances de precisió i altres equipaments. 

Citometria de fluxe

Anàlisi qualitatiu i quantitatiu de poblacions microbianes mitjançant citometria de flux

Citòmetre de flux Separador Cel·lular ARIA FUSION

Separador Cel·lular equipat amb 6 làsers, cabina de Bioseguretat i extracció d'aerosols. Permet, en primer lloc, el mesurament ràpid de paràmetres morfològics i funcionals d'un gran nombre de cèl·lules individuals suspeses al mig líquid. Per a això, les cèl·lules es marquen inicialment amb anticossos conjugats amb fluorocroms, o sondes fluorescents que s'uneixen a proteïnes situades en la superfície o dins de la cèl·lula. La llum dispersada i la fluorescència emesa pels marcadors en passar les cèl·lules, una a una pels diferents làsers, permet mesurar simultàniament característiques estructurals i diversos paràmetres en cadascuna d'aquestes cèl·lules.

A més, després de l'anàlisi, és possible separar i recollir subpoblacions d'interés de la mostra per a posteriors estudis.

Citòmetre de flux analitzador FORTESSA

Citòmetre analitzador amb 5 làsers que permet el mesurament ràpid de paràmetres morfològics i funcionals d'un gran nombre de cèl·lules individuals suspeses al mig líquid. Per a això, les cèl·lules es marquen inicialment amb anticossos conjugats amb fluorocroms o sondes fluorescents que s'uneixen a proteïnes situades en la superfície o dins de la cèl·lula. La llum dispersada i la fluorescència emesa pels marcadors en passar les cèl·lules, una a una pels diferents làsers, permet mesurar simultàniament característiques estructurals i diversos paràmetres en cadascuna d'aquestes cèl·lules.

Citòmetre de flux analitzador VERSE

Citòmetre analitzador amb 3 làsers que permet el mesurament ràpid de paràmetres morfològics i funcionals d'un gran nombre de cèl·lules individuals suspeses al mig líquid. Per a això, les cèl·lules es marquen inicialment amb anticossos conjugats amb fluorocroms o sondes fluorescents que s'uneixen a proteïnes situades en la superfície o dins de la cèl·lula. La llum dispersada i la fluorescència emesa pels marcadors en passar les cèl·lules, una a una pels diferents làsers, permet mesurar simultàniament característiques estructurals i diversos paràmetres en cadascuna d'aquestes cèl·lules.

Col·leccions de Criptògames de l'Herbari VAL

Col·leccions de plecs d'algues, líquens, fongs liquenícols i briòfits inclosa en l'herbari VAL.

Col·lecció de ceps de rotífers

Es disposa d'una col·lecció de ceps de rotífers caracteritzats ecològicament que pot ser utilitzades per a investigació bàsica, centres d'aqüicultura i realització d'assajos de toxicitat. 

Col·lecció de paràsits d'espècies marines (Instituto Cavanilles de Biodiversidad y Biología Evolutiva)

Es disposa de més de 10.000 mostres de paràsits (helmints i artròpodes) de cetacis, pinnípedes, tortugues marines i peixos del Mediterrani, Atlàntic Nord, Oceà Atlàntic, Pacífic, Àrtic i Antàrtic.

Col·lecció microbiana

Col·lecció de bacteris patògens i no patògenes aïllades de diferents tipus de mostres col·lecció de mutants de Vibrio vulnificus deficients en gens de virulència.

Cria i manteniment d'insectes

Cambra climatitzada equipada amb control de fotoperíode, humitat i temperatura per a manteniment i cria d'insectes.

Cria i manteniment d'invertebrats aquàtics

Cambra climatitzada equipada amb control de fotoperíode humitat i temperatura per a manteniment i cria d'invertebrats aquàtics.

Cromatògraf de gasos-masses, GC-MS

Cromatògraf de gasos amb detector d'espectrometria de masses de quadrupol simple, GC-MS, aplicant l'anàlisi de compostos volàtils.

Cultiu de poblacions planctòniques

Poblacions aïllades del camp o ben subministrades per col·leccions de reconegut prestigi poden ser cultivades en les nostres cambres amb la finalitat de ser utilitzades en la investigació. S'utilitzen diferents tipus de tècniques de cultiu: individual, massiu, semicontinu i continu (quimiostatos). 

Cultius vius de macròfits

Recurs cultius vius de macròfits

Custòdia material biològic

Servei d'emmagatzematge de material biològic en condicions controlades.

Depòsit de soques microbianes
  • Depòsit de soques d'arqueges, bacteris, fongs filamentosos i llevats fins a grup de risc 3* d'acord amb la definició del Reial decret 664/1997 del 12 de maig de 1997.
  • Depòsit de fags de soques microbianes fins a grup de risc 2 d'acord amb la definició del Reial decret 664/1997 del 12 de maig de 1997.
Desenvolupament d'immunoassajos per a toxines i agroquímics

Capacitat per a desenvolupar totes les etapes implicades en el desenvolupament d'immunoassajos per a molècules xicotetes de la mena de les toxines naturals i els compostos agroquímics.

Ecologia Vegetal

Laboratori equipat amb ultracongelador, equip per a estudis de biologia molecular, material òptic, bibliogràfic i informàtic.

Equip de cromatografia LC-MS i GC/MS (UHPLC/GC/MS-Q-TOF) Bruker IMPACT II

Equip que determina quantitativament les concentracions d'una, diverses o moltes substàncies en una mostra biològica (sèrum, plasma, teixit o orina), alimentària o ambiental. Això s'aconsegueix gràcies a una separació cromatogràfica dels compostos presents en la matriu a estudiar, bé per cromatografia de líquids o cromatografia de gasos i el seu posterior nebulització amb fragmentació per a detectar els components segons el seu pes molecular.

Espectrofluorimetria

Espectrofluorimetre d'alta precisió

Espectrofotometria

Espectrofotometria (reflectància, transmitància i irradiància) aplicada al mesurament objectiu de la coloració animal. 

Espectrofotòmetre Ultraviolat-visible (UV-vis)

Equip de espectroscòpia UV-Vis que es basa en el procés d'absorció de la radiació ultraviolada-visible (radiació amb longitud d'ona compresa entre els 160 i 780 nm) per una molècula, la qual cosa ens permet identificar els grups funcionals presents en una molècula.

Espectrofotòmetre d'Absorció Atòmica (FAAS)

Equip que realitza anàlisi de metalls i elements inorgànics.

Espectrofotòmetre d'Absorció Atòmica Multielemental (FAAS)

Equip que realitza anàlisi de metalls i elements inorgànics.

Espectrofotòmetres i lectors multimesura

Espectrofotòmetres diode-array i lectors de plaques multipouets de fluorescència i luminescència.

Espectròmetre LC-MS/MS (triple-quadrupol)

Espectròmetre de Masses amb analitzador triple quadrupol TQ Detector. Quantificació de metabòlits.

Espectròmetre de Fluorescència

Equip que determina la fluorescència d'una substància o material que és capaç d'absorbir energia en forma de radiacions electromagnètiques i després emetre part d'aqueixa energia en forma de radiació electromagnètica de longitud d'ona diferent.

Espectròmetre de masses QTOF 6600+ i UHPLC

Espectròmetre de masses híbrid i analitzador quadrupol-temps de vol, TRIPLETOF 6600+, d'alta resolució; i UHPLC per a l'equip (QTOF6600+).

Espectròmetre de plasma acoblat inductivament amb detector de massa (ICP-MS)

Equip que realitza anàlisi de metalls i elements inorgànics a nivell de traces.

Estació de recepció d'imatges de satèl·lit

La UCG compte, entre una altra instrumentació, amb dues antenes receptores d'imatges de satèl·lit corresponents als satèl·lits MSG (Meteosat Second Generation) i NOAA, així com una estació de recepció que permet l'obtenció d'imatges dels satèl·lits TERRA, AQUA i NPP (www.uv.es/iplsat/).

Ficologia i Botànica Marina

Laboratori equipat amb material òptic (lupa binocular i microscopi) dotat d'equip fotogràfic digital, bibliografia especialitzada.

Genotipat

Genotipat d'organismes del plàncton (*¡SNPs, microsatèl·lits, RFLPs...).

Hidroquímica

Laboratori d'anàlisi d'aigües i sediments

Identificació i caracterització microbiana per MALDI-TOF MS (matrix assisted laser desorption/ionization estafe-of-flight mass spectrometry)

La tècnica MALDI-TOF MS permet l'obtenció del perfil proteic característic d'una soca microbiana a partir de l'anàlisi de les seues proteïnes ribosomals, principalment.

Identificació microbiana (bacteris, arqueus, fongs filamentosos i llevats) mitjançant seqüenciació de gens essencials

Identificació microbiana mitjançant seqüenciació de gens essencials.

Laboratori d'investigació microbiològica de nivell 2

Laboratori d'investigació que compta amb una cambra de bioseguretat de nivell 2.

Laboratori de calibratge

Laboratori de calibratge radiomètric.

Laboratori de citometria

Laboratori amb equipament complet per a la preparació, adquisició, separació i anàlisi de mostres per citometria de flux.

Laboratori de mostres d'Aquaris

Equipament del Laboratori de la Planta Experimental d'Aquaris.

Liofilització

Tècnica que permet la liofilització de material biològic.

Liquenologia

Laboratori equipat amb material òptic dotat d'equip fotogràfic, càmera de flux laminar, bibliografia especialitzada en líquens i fongs liquenícoles; equip de TLC (comatografia en capa fina) dotat d'estufa d'assecat, cubetes i llum ultraviolat i equip informàtic.

Material microbiològic de referència

La CECT disposa d'un catàleg públic que inclou més de 8000 soques de bacteris, arqueges, fongs filamentosos i llevats. També disposa del Mengovirus vMCO i pròximament incorporarà algunes soques de fags.

Mesura de flux de gasos carbonatats d'efecte hivernacle

Cambres i tubs d'acumulació de gasos per a mesures experimentals, diversos sistemes de mesura de CO2 i CH4 (espectroscòpia d'absorció, detecció per infraroig -IRGA, semiconducció)

Microscòpia

Microscopis i estereoscopis òptics i de fluorescència d'investigació

Mostres i cultius de fitoplàncton i zooplàncton

Col·lecció de mostres i cultius de les diferents especies de les aigües continentals ibèriques

Nebulitzador BUXCO

Sistema nebulitzador per a exposició a nanopartícules per via respiratòria.

Observació, descripció i mesurament del comportament

Tècniques estàndard d'observació, descripció i mesurament del comportament animal.

Obtenció, assemblat i anàlisi de genomes microbians

Extracció del DNA, seqüenciació del genoma (WGS), assemblat, determinació de paràmetres de qualitat, anàlisi genòmica...

Plataforma Massarray

La plataforma Massarray s'encarrega de l'estudi, amb finalitats d'investigació, de mostres de tipus biològic a través del mapatge fi de seqüències d'ADN, així com de l'anàlisi de fenòmens de metilació. Amb aquest equip es poden analitzar desenes de variants de l'ADN com SNPs, insercions o deleccions en centenars de mostres en poc temps amb un gran grau de precisió i sensibilitat. També és possible analitzar mutacions somàtiques com les presents en mostra d'origen cancerigen. Finalment, es poden quantificar el grau de metilació de CpG individuals en seqüències curtes d'ADN de manera quantitativa.

QTRAP 6500+

Equip més sensible, selectiu i amb major velocitat en les anàlisis, que millora el servei per a analitzar mostres a nivell de traces (nivells de pic-nano grams) d'una gran quantitat de metabòlits en matrius complexes, com a biofluids i teixits, de manera automatitzada i relativament ràpida, generant un perfil per mitjà de tècniques estadístiques multivariant, etc.

Quatre cambres climatitzades de grans dimensions

Cambres climatitzades de grans dimensions on es poden dur a terme experiències en microcosmos de gran capacitat i el cultiu i manteniment de poblacions planctòniques i de macròfits. Aquestes cambres permeten controlar les condicions de llum i temperatura de l'ambient i la instal·lació de llums per a obtindre radiació de diferent espectre lluminós. 

Radiòmetres tèrmics

La UCG compta amb nombrosos radiòmetres tèrmics que treballen en la banda dels 8-14 micròmetres per a la mesura in situ de la temperatura de la superfície terrestre.

Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (UV)

Planta d'Aquaris d'Experimentació, Microscopi electrònic d'escombratge, Microscopi electrònic de transmissió, Espectrometria de Masses amb font de Plasma d'Acoblament Inductiu (ICP-MS), Espectrometria d'absorció atòmica electrotèrmica (ET-AAS), Seqüenciació

Servei de Suport a la Investigació Experimental

Aquest servei permet al grup disposar d'una planta d'aquaris, anàlisis espectrometria de masses, microscòpia electrònica i genòmica. 

Sistema de Real-Time PCR

La PCR en temps real és una tècnica que combina l'amplificació i la detecció en un mateix pas, en correlacionar el producte de la PCR de cadascun dels cicles amb un senyal d'intensitat de fluorescència. Estan compostos per un termociclador acoblat a un sistema òptic, que monitora el senyal dels fluoròfors usats per a detectar el producte amplificat. Pel fet que la fluorescència d'aquests augmenta conforme el producte s'amplifica, es combinen els processos d'amplificació i detecció en una sola etapa.

Sistema de seqüenciació massiva de DNA

Equip de seqüenciació massiva de DNA basat en seqüenciació per síntesi, utilitza nucleòtids marcats amb fluoròfors de diferents colors, i captació d'imatges de la fluorescència emesa.

Sistemes d'aquaris

Nou sistemes de filtració i recirculació d'aigua per al manteniment d'organismes aquàtics.

Sistemes d'informació geogràfica (SIG).

Servidors i software per a la catalogació i integració espacialment explícita de la informació ambiental 

Software

La UCG compta amb llicències de programari per al processament d'imatges de satèl·lit.

Síntesi de productes orgànics i escalat

Capacitat de dissenyar, planificar i desenvolupar la síntesi de qualsevol molècula orgànica tant a escala de laboratori com de planta pilot.

Taxonomia molecular i ecologia microbiana funcional

Instruments per Biologia Molecular

Tècniques demogràfiques

Anàlisi de taules de vida, seguiment de dinàmiques experimentals, anàlisis de viabilitat de poblacions...

Tècniques estàndard de mostreig d'organismes aquàtics i del sediment (formes de resistència)

Mètode de mostreig d'organismes aquàtics (plàncton i caròfits) i les seues formes de resistència.

Ultracentrífuga

Ultracentrífuga de taula per a xicotets volums.