Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Anàlisi estadística

La Secció d'Estadística disposa de personal qualificat expert en el maneig d’equips informàtics dotats amb softwares específics. El principal software utilitzat per a l’anàlisi de les dades és el software lliure R.

Anàlisi moleculars d'ADN i ARN, i bioinformàtica

Anàlisis genètic amb servidors d'alt rendiment, ordinadors associats al servidor, software bioinformàtic, desenvolupament d'algoritmes de treball

Base de dades climàtic-meteorològica

Per a la seua explotació es compta amb les dades diàries de la xarxa convencional d'observatoris de l'Agència Estatal de Meteorologia (període 1950-2013), i les dades de les torres meteorològiques que la Unitat Mixta CEAM-UVEG disposa per a les anàlisis climàtiques. El desenvolupament del programari elaborat pel propi grup d'investigació permet la validació i explotació informàtica de la base de dades, amb la realització d'un ampli ventall de càlculs i anàlisis climatològiques.

Cabina Rack Raid per a la virtualització de sistemes informàtics

Es tracta d'un equip informàtic d'emmagatzematge massiu i amb un gran rendiment, amb un conjunt de discos redundants que permet oferir un servei 24 h al dia. Les característiques tècniques de l'equip són les següents:

  • Format rack de 19 polzades.
  • 4 x 10 GbE iSCSI canals de host / ports amb connector SFP+.
  • 2 ports SAS d'expansió.
  • Suport per a RAID 0, 1, 3, 5, 6, 10, 30, 50, 60.
  • Controladora redundant i hot swap.
  • 2 GB de memòria cache per controladora.
  • Bateria cache hot swap per controladora.
  • Expansió dinàmica de capacitat.
  • LUN Mapping.
  • Possibilitat de discos hot spare i hot swap.
  • Mòduls de font d'alimentació i ventiladors redundants.
  • Backplane per a 16 discos SAS 6 Gbit.
  • 16 discos SAS Hitachi 600 Gbytes 15.000 rpm 6 Gbit.
  • Capacitat de suport de fins a 112 discos SAS 6 Gbit.
  • SES/SMART.
  • Gestió mitjançant LCD amb teclat, telnet sobre Ethernet i explorador d'Internet amb GUI.
  • Notificació remota d'alarmes.
Cambra de cultiu de grans dimensions

cambra que permet l'experimentació amb grans aquaris i cultius de plantes

Cambres tèrmiques

La UCG compta amb cambres tèrmiques que treballen en la banda dels 8-14 micròmetres per a la mesura in situ de la temperatura de la superfície terrestre.

Centre de càlcul del IFIC

Estructura de computació distribuïda: GRID-CSIC del IFIC. 

Citometria de fluxe

Anàlisi qualitatiu i quantitatiu de poblacions microbianes mitjançant citometria de flux

Cultius vius de macròfits

Recurs cultius vius de macròfits

Espectrofluorimetria

Espectrofluorimetre d'alta precisió

Estació de mesura de núvols

Vaisala CL51 Ceilòmetre. Instrumente làser que treballa en un sol canal elàstic a 910 nm. En comparació amb els mesuraments dels altres dos sistemes, els mesuraments del CL51 són menys precises i estan més afectades pel soroll, especialment durant el dia. L'avantatge és que el CL51 funciona de manera contínua, té una altura de solapament menor que la dels altres sistemes lidar (uns 150 metres) i ofereix dades amb una resolució espacial de 10 metres. Els mesuraments del CL51 s'utilitzen actualment per a la determinació de l'altura de la base dels núvols i l'anàlisi qualitativa de l'evolució dels aerosols en les capes baixes de l'atmosfera.

Estació de mesura de radiació solar

Estació Solar Kipp & Zonen. Està disponible des de 2010. L'estació solar està composta per un seguidor solar Solys-2 amb seguiment solar actiu. Sobre aquest seguidor solar s'han instal·lat alguns instruments com el radiòmetre CMP21 per al mesurament de la radiació solar global i difusa (en banda ampla), el pirheliómetre CHP1 per al mesurament de la radiació solar directa de banda ampla i el pirgeòmetre CGR4 per al mesurament de la radiació descendent d'ona llarga . El grup compta amb dues estacions de mesura a Burjassot i Aras de los Olmos.

Estació de recepció d'imatges de satèl·lit

La UCG compte, entre una altra instrumentació, amb dues antenes receptores d'imatges de satèl·lit corresponents als satèl·lits MSG (Meteosat Second Generation) i NOAA, així com una estació de recepció que permet l'obtenció d'imatges dels satèl·lits TERRA, AQUA i NPP (www.uv.es/iplsat/).

Granja de processadors del grup de sabor

Granja de càlcul finançada amb els projectes PROMETEU. 

Hidroquímica

Laboratori d'anàlisi d'aigües i sediments

Laboratori de calibratge

Laboratori de calibratge radiomètric.

Laboratori de caracterització de fonts lluminoses premudes

Es disposa d'un laboratori per a l'estudi de les propietats i la caracterització de fonts lluminoses premudes ultracurtes de l'ordre del nanosegon com a Leds i làsers premuts. El laboratori compta amb l'equipament necessari per a la mesura de propietats com l'energia, la longitud d'ona, l'amplària temporal i la distribució angular. Compta amb oscil·loscopis de gran precisió, fotomultiplicadors ultraràpids, taules òptiques, caixes negres, mesuradors d'energia, taula de posicionament xy i divers material electrònic.

Laboratori del Grup d'investigació

Sis llocs de treball amb ordinadors. Programari propi + 3 llicències ENVI-IDL + 2 llicències ARCGIS 8.

Mesura d'aerosols a nivell del sòl

L'equip consta d'un Nefelòmetre doble amb condicionador per a la mesura de la dispersió d'aerosols, un etalómetre per a la mesura d'absorció d'aerosols, i un TSI-APS per a la mesura de la distribució de grandàries.

Mesura de flux de gasos carbonatats d'efecte hivernacle

Cambres i tubs d'acumulació de gasos per a mesures experimentals, diversos sistemes de mesura de CO2 i CH4 (espectroscòpia d'absorció, detecció per infraroig -IRGA, semiconducció)

Mesura de la columna d'aerosols i la seua distribució vertical

Està compost per dos fotòmetres CIMEL i uns dos radiòmetres PREDE POM per a la mesura de la columna d'aerosols. També es disposa d'un Ceilòmetre i un lidar per a estudiar el seu perfil vertical.

Mesura de la radiació UVB en banda ampla mitjançant l'un de radiòmetres (6 radiòmetres Yankee UVB-1) i de la radiació UVB espectral)

La radiació UVB de banda ampla mitjançant un radiòmetre (6 radiòmetres Yankee UVB-1) i de la radiació UVB espectral. La UVB-1 està dissenyada per a ser estable durant llargs períodes de temps i per a funcionar de manera contínua i autònoma sobre el terreny. Els mesuraments es van realitzar i van emmagatzemar amb el mateix procediment utilitzat en els casos anteriors. El Optronic 754 està equipat amb un monocromador doble, amb un rang espectral que va de 250 nm a 800 nm, amb un FWHM de 1,6 nm que permet realitzar mesuraments amb un pas de longitud d'ona mínim de 0,05 nm. El detector és un fotomultiplicador d'estat sòlid, estabilitzat en temperatura per l'efecte Peltier.

Microscopi confocal

Microscopi confocal d'escombratge per fluorescència.

Microscòpia

Microscopis i estereoscopis òptics i de fluorescència d'investigació

Mostres i cultius de fitoplàncton i zooplàncton

Col·lecció de mostres i cultius de les diferents especies de les aigües continentals ibèriques

Mètodes de cerca unbinned

Es tracta de buscar acumulacions de successos en el cel per damunt del que s'espera del fons de muons i neutrins produïts pels raigs còsmics en l'atmosfera. A partir de les estimacions d'aquest fons, de les característiques del senyal (distribució espacial i espectre energètic) i del detector (resolució angular i àrea efectiva) es pot establir els criteris de selecció de successos que optimitzen la sensibilitat de l'anàlisi. El principal element per a distingir entre senyal i fons és el fet que aquest és difús mentre que aquella està concentrada espacialment al voltant de la font. A més, també ajuda a aquesta discriminació la diferència en els espectres energètics. L'algorisme per a realitzar aquesta cerca està basat en una funció de versemblança on s'inclou aquesta informació. Se segueix un procediment “blinded” per a les dades, és a dir, no s'accedeix a la informació completa sobre la posició dels successos fins que s'han optimitzat els criteris de selecció .

Network Attached Storage (protocols FTP/HTTP & SAMBA) amb còpia de seguretat redundant amb capacitat de 24 TB

Servidor per a emmagatzematge d'imatges.

Observatori d'Aras de los Olmos

El OAO (Observatori d'Aras de los Olmos – Universitat de València), és l'estació d'observació de l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València. Està situada en la localitat d'Aras de los Olmos, sobre el queixal de Santa Catalina.

Ordinador CERCA2

Ordinador per a càlcul massiu mantingut per personal del Centre de Càlcul de la Universitat de València.

Ordinador LLuisVives (LV)

Ordinador per a càlcul massiu en paral·lel mantingut per personal del Centre de Càlcul de la Universitat de València.

Ordinador n09

Ordinador per a càlcul massiu, mantingut també per personal del Centre de Càlcul de la Universitat de València.

Radiòmetres tèrmics

La UCG compta amb nombrosos radiòmetres tèrmics que treballen en la banda dels 8-14 micròmetres per a la mesura in situ de la temperatura de la superfície terrestre.

Radiòmetres

Actualment es compta amb una xarxa de radiòmetres disposats en part de la xarxa d'estacions meteorològiques de la Fundació CEAM que es troben en funcionament i distribuïdes al llarg de la geografia de la Comunitat Valenciana.

Sensor de front d'ones Hartmann-Shack

Mesura d'aberracions òptiques de lents oftàlmiques.

Servidor de càlcul intensiu Lluís Vives

78 nuclis d'ús dedicat en el servidor de càlcul intensiu Lluís Vives de la Universitat.

Servidors de càlcul intensiu

Diversos servidors de càlcul intensiu (nombre total aproximat de nuclis, 256; memòria RAM total aproximada, 1 Tb) adquirits pels projectes d'investigació dels membres del grup.

Simulacions de teories quàntiques de camps en el reticle

La simulació numèrica de teories de camps en el reticle requereix càlcul intensiu i algorismes molt sofisticats. El nostre grup té àmplia experiència en l'ús d'aquestes tècniques.

Simulacions numèriques

Simulacions Monte Carlo induïdes en cadenes de Markov.

Sistema KALEO

Sistema de caracterització i control de qualitat òptica de lents intraoculars per tècniques de interferometria òptica.

Sistema d'Informació Geogràfic (SIG)

Utilitzat per al tractament espacial de la informació i bases de dades en el Laboratori de SIG de la UV. Es compta amb el programari ArcGIS que és una potent plataforma d'informació amb aplicacions vàries per al tractament i disseny de tota l'anàlisi espacial de les dades.

Sistema per a l'avaluació d'equipament en carretera i sistemes de processament d'imatges.

Es disposa d'un pòrtic d'acer de 18 m. de llum i 550 de gàlib, situat en la carretera CV 35 per a l'avaluació de sistemes de monitoratge de trànsit en condicions reals de lluminositat i circulació. El pòrtic consta de 3 càmeres de CCTV mòbils de diferent qualitat, d'un focus d'infrarojos, un sensor de telepeatge i un sensor magnètic situat davall del pórtico.la informació dels sistemes és enviada a una ERU i d'aquesta al laboratori des d'on es reben imatges en temps real i es pot controlar l'equipament instal·lat.

Sistemes d'informació geogràfica (SIG).

Servidors i software per a la catalogació i integració espacialment explícita de la informació ambiental 

Software

La UCG compta amb llicències de programari per al processament d'imatges de satèl·lit.

T50

El telescopi T50 és un reflector de 51 cm d'obertura amb muntura equatorial alemanya robotitzada que pot realitzar de manera autònoma les observacions que se li programen. Està situat en l'Observatori d'Aras de los Olmos.

TROBAR

El telescopi TROBAR (Telescopi Robòtic d'Aras) és un reflector de 60 cm d'obertura amb muntura equatorial alemanya robotitzada que pot realitzar de manera autònoma les observacions que se li programen. Està situat en l'Observatori d'Aras de los Olmos.

Taxonomia molecular i ecologia microbiana funcional

Instruments per Biologia Molecular

Turia 1

El telescopi Túria 1 és un refractor de 14 cm d'obertura de gran camp amb muntura equatorial alemanya robotitzada que pot realitzar de manera autònoma les observacions que se li programen. Està situat en l'Observatori d'Aras de los Olmos.

Turia 2

El telescopi Túria 2 és un reflector de 30 cm d'obertura de camp ampli amb muntura equatorial alemanya robotitzada que pot realitzar de manera autònoma les observacions que se li programen. Està situat en l'Observatori d'Aras de los Olmos.

Vehicle Nissan Patrol

Per a eixida al camp i transport d'equips. També permet la mesura en camp col·locant els sensors en un braç articulat addicional.

som1 y som2

Severs de 24 i 48 cores amb Infiniband. 

theory.ific.uv.es

Clúster d'alt rendiment amb 48 processadors (232 cores) amb Infiniband.