Logo de la Universitat de València Logo UV RCC-Harvard Logo del portal

Doris Sommer, de la Universitat Harvard, presenta el taller “Pre-textos” i imparteix dos conferències

  • 6 de juliol de 2016
Doris Sommer

La professora Doris Sommer, de la Universitat Harvard, presenta a la Universitat de València el seu taller “Pre-textos” (dijous 7 de juliol), i imparteix dos conferències (divendres 8 de juliol). “Pre-textos” és un programa orientat a la formació de docents, basat en l’aplicació de les estratègies d’aprenentatge més innovadores , i que ja ha format més de 300 professors als Estats Units i Amèrica Llatina. Les activitats es realitzen al Col·legi Major Rector Peset.

La iniciativa s’emmarca dins el cicle de conferències previst al conveni entre la Universitat de València i el Real Col·legi Complutense de la Universitat Harvard. També a rebut un suport econòmic per part del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana (CECV). A banda, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, també a col·laborat en l’organització de l’esdeveniment.

El programa Pre-textos consisteix en l’ensenyament de la lectura com a element vertebrador de l’aprenentatge de la resta de competències educatives del ciutadà modern. Dirigit a docents de tots els nivells i a professionals de l’àmbit de l’educació, Pre-textos persegueix el foment de la creativitat per mitjançant la interpretació personal i activa dels textos, convertint el lector en un creador de significats, que és el que condueix al pensament crític independent.

El taller té lloc als seminaris 2 i 3 del Col·legi Major Rector Peset a partir de les 17:00 de dijous 7 de juliol. Més informació a http://www.pre-texts.org. Les inscripcions es realitzen a http://links.uv.es/1rZVhYR.

Divendres 8 de juliol, Doris Sommer impartirà la conferència “Pre-textos, o com millorar la societat mitjançant la literatura”. Tindrà lloc a la Sala de la Muralla, a les 09:00. El mateix dia, a les 11:30, donarà una altra conferència titulada “La iniciativa dels agents culturals”.

Tota la informació es troba a:

http://links.uv.es/MlXUZ0L

Doris Sommer ocupa la càtedra Ira and Jewell Williams de llengües i literatures romàniques i estudis africans i afroamericans a la Universitat Harvard. Després de llicenciar-se al Douglass College per dones de Nova Jersey, va obtenir el seu doctorat per la Universitat de Rutgers. Directora de la Iniciativa d’Agents Culturals (Cultural Agents Initiative), la seua investigació i compromís acadèmic promouen el desenvolupament social i educatiu per mitjà de la interacció entre les humanitats i les ciències socials.