Universitt d'Estiu de GandiaUniversitat de València Logo del portal

Ple total per escoltar Manuela Carmena obrir la 39 Universitat d’Estiu de Gandia

  • UVGandia
  • 19 de juliol de 2022
Image de la noticia
Manuela Carmena i la VR Ester Alba en la conferència inaugural

Vora 700 persones plenaren el Jardí de la Casa de la Marquesa per escoltar la jurista Manuela Carmena obrir la 39 Universitat d’Estiu de Gandia. La conferència va estar precedida per l’acte institucional que va estar precedit pel President de les Corts Enric Morera.

Conferenciant de luxe per donar el tret d’eixida a la 39 edició de la Universitat d’Estiu de Gandia. Manuela Carmena va pronunciar la conferència inaugural davant de vora 700 persones que ompliren el Jardí de la Casa de la Marquesa de Gandia i ho va fer parlant sobre l’estat actual de la democràcia i de la necessitat de cuidar-la.

Segons l’ex alcaldessa de Madrid la democràcia es troba, sota el seu paper, en un estat preocupant de febra que cal vigilar.  A més, va ser crítica amb els sistema polític actual que, entén, no analitza la raó per la qual passen les coses i no atén a les necessitats reals de la gent. A més, va insistir en la necessitat d’avaluar les conseqüències d’allò que legislem. Carmena consdiera que l’escolta, el diàleg, el raonament i el debat són les vies per tal de recuperar la qualitat democràtica i “guanyar el futur”.

La conferència inaugural va estar precedida per l’acte d’obertura institucional en el que participaren el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, la Vicerectora de Cultura de la UV, Ester Alba, la Diputada de Benestar Social, Pilar Carrión, i la Directora del Centre Internacional de Gandia Carme Melo. Les tres autoritats coincidiren en manifestar la bona nova que implica tornar als actes inaugurals al Jardí de la Marquesa després de dos anys de paró a causa de la crisi sanitària i l’encert en l’elecció del lema que marca aquesta edició “En la cruïlla de l’avenir”. En paraules de la VR Alba ens trobem “en un d´eixos moments que marquen els cicles de la història: podem seguir pel mateix carril, en la mateixa direcció, confiant en que més i més fort i més ràpid serà sempre millor, o podem recórrer les galeries de la història a la recerca d’espais, relacions i pràctiques que prefiguren un mosaic d’altres futurs”. Per la seua banda, l’alcade de Gandia plantejava que tenim la necessitat d’afrontar els reptes que es presenten i abordar-los com “l'obligació urgent de tots i cadascun de nosaltres és pensar junts per a construir un futur en el present” i va afirmar que “pensar junts ens donarà també una sortida a l'individualisme competitiu del salvi's qui pugui per a abraçar el col·lectiu. Ha hagut de ser l'adversitat d'una pandèmia la que ens ensenyi que la sort d'un és la sort de tots”.

Tancava l’acte Enric Morera, President de les Corts Valencianes, qui va destacar la importància de la Universitat d’Estiu com un espai de debat i de transmissió de coneixement i que fa de Gandia “un important referent intel·lectual”.

Aquest acte d’obertura és el tret d’eixida d’un conjunt d’activitats obertes a la ciutadania i implica la tornada al model presencial d’abans de la pandèmia. Totes les activitats obertes tindran lloc a les 19h i 21.30h a la Casa de la Marquesa.