Logo de la Universitat de València Logo La Universitat de València amb Ucraïna Logo del portal

La rectora es reuneix amb l’estudiantat internacional afectat per la guerra a Ucraïna

  • Gabinet de la Rectora
  • 24 de març de 2022
La rectora es reuneix amb l’estudiantat internacional afectat per la guerra a Ucraïna
Reunió amb l'estudiantat d'Ucraïna

La Universitat de València garantirà el desenvolupament acadèmic i social de les estudiantes i estudiants afectats per la guerra a Ucraïna i pels efectes de les sancions a Rússia adoptades pels governs espanyol i de la Unió Europea. Així ho va informar la rectora al Consell de Govern i ho ha comentat amb estudiants ucraïnesos i russos després de conèixer de primera mà les seues situacions personals, acadèmiques i econòmiques.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el vicerector d'Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla i la vicerectora d'Estudis, Isabel Vázquez s'han reunit amb estudiants afectats pel conflicte bèl·lic a Ucraïna i pels efectes de les mesures adoptades per la comunitat internacional.

D’una banda, en la reunió que es va desenvolupar amb estudiants ucraïnesos dels graus d'economia, infermeria i odontologia; la rectora i el Consell de Direcció s’interessaren per conèixer de primera mà la situació personal de cadascun d’aquests estudiants. A més, es va informar l'estudiantat de les iniciatives que hi ha previstes com són l'acolliment de personal investigador ucraïnés en UV, la recepció d'estudiants desplaçats, i la recaptació de recursos econòmics mitjançant una carrera solidària, entre altres.

D’altra, en la reunió realitzada amb estudiants russos dels estudis d'economia i filologia, es van comentar les necessitats personals que travessen a causa de les sancions i aïllament imposat a Rússia i se'ls han facilitat les solucions que garanteixen el seu correcte desenvolupament acadèmic i personal.

Aquests estudiants que participen en programes de mobilitat internacional foren informats de la línia directa de contacte que està establerta perquè traslladen les necessitats que els puguen sorgir, amb l’objectiu de donar-los una atenció immediata, enfortint així el canal de comunicació obert des de l’inici de la intervenció militar russa a Ucraïna.

Tant la rectora com el Consell de Direcció ratificaren el seu compromís per continuar traçant llaços de cooperació que faciliten el diàleg, el suport i la cooperació entre persones que necessiten qualsevol tipus d’ajuda en una situació tan complexa i diversa, atent a les circumstàncies personals de cadascú. En eixe sentit, s’ha oferit suport i orientació acadèmica així com atenció psicològica, en cas que ho necessiten, atès que es poden enfrontar a una situació d’estrès personal i emocional derivada no sols de la seua situació personal, sinó també familiar.

També es va convidar a l'estudiantat a transmetre tranquil·litat als seus familiars al seu país d'origen, en el sentit que, a la Universitat de València, la seua formació i desenvolupament quotidià continuarà amb la màxima normalitat possible.

L’estudiantat de tots dos països es van mostrar agraïts pel suport que els ofereix la Universitat de València i es van comprometre a mantindre's en contacte en cas que sorgira qualsevol tipus d'inconvenient o circumstància especial.

Per la seua banda la Universitat de València continuarà realitzant un seguiment als estudiants per a avaluar les possibles línies d’acció en funció de l’evolució de la situació de guerra a Ucraïna.

Pot accedir al posicionament institucional de la Universitat de València seguint aquest enllaç: https://go.uv.es/5euYqka

En aquest contingut UVnotícies pot accedir a la informació sobre els plans d’actuació en què treballa la Universitat de València per donar suport a la comunitat universitària afectada per aquesta guerra i a les refugiades i refugiats ucraïnesos: https://go.uv.es/CIv9RPg