Logo de la Universitat de València Logo La Universitat de València amb Ucraïna Logo del portal

Publicacions de la Universitat de València edita la primera traducció al castellà de la dramaturga ucraïnesa Neda Nezhdana

  • Servei de Publicacions de la Universitat
  • 13 de desembre de 2022
Imatge del llibre.
Imatge del llibre.

‘Los fugitivos perdidos’, obra editada per Publicacions de la Universitat de València, és el títol de la primera traducció al castellà de l’escriptora i dramaturga ucraïnesa Neda Nezhdana, cofundadora del Mist Theatre-Studio de Kíiv i directora del Departament de Dramatúrgia del Centre Nacional d’Art Teatral Les Kurbas. El llibre es presenta aquest divendres (dia 16) a La Nau.

Aquesta obra de teatre ens porta a la Ucraïna de 1986, més concretament a l’accident nuclear de la central de Txernòbil. L’autora se centra en els esdeveniments viscuts per diversos personatges que continuen habitant “la zona”, l’àrea altament contaminada després de l’accident nuclear, i aprofundeix en les seues vides i en les repercussions que hi ha comportat, directament o indirecta, l’experiència d’aquell horror. Tot i ser una obra de l’any 2012, la veu de l’autora se suma a la reflexió col·lectiva sobre la història passada i present del poble ucraïnès i les seues expectatives de futur, posades hui a prova per la invasió russa.

El llibre es presenta aquest divendres 16 de desembre, a les 19 hores, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, amb la presència d’Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València; Teresa Ferrer, directora de PUV; Evelio Miñano, catedràtic de Filologia Francesa de la UV, i Maryana Gudyma, traductora de la publicació.

L’acte, a més, comptarà amb la lectura dramatitzada de fragments de l’obra dirigida per Antoni Tordera, catedràtic de Teoria i Pràctica del Teatre de la UV.

Més informació sobre la publicació: https://puv.uv.es/los-fugitivos-perdidos.html

Llista d'enllaços: