Logo de la Universitat de València Logo La Universitat de València amb Ucraïna Logo del portal

Un seminari documenta i aporta proves dels crims de guerra a Ucraïna

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 2 de maig de 2023
Centro de tortura en Balaklia. Foto Dmytro Lubinets.
Centre de tortura en Balaklia. Foto Dmytro Lubinets.

Amb el títol de “Crims de guerra a Ucraïna: testimoniatges i documentació de proves” se celebra un seminari, dijous que ve 4 de maig a les 16.00 hores. Les sessions tindran lloc en el saló de graus del Departament de Filosofia del Dret, en la Facultat de Dret de la Universitat de València (Campus dels Tarongers).

Segons explica el professor José Elías Esteve, director del seminari, la jornada pretén donar a conéixer amb testimoniatges directes els crims de guerra que s'estan cometent a Ucraïna. D'una banda, Tetiana Zhukova, antiga estudiant del Màster de Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional exposarà el treball de documentació que realitza amb l'organització Human Rights Centre ZMINA, organització especialitzada en documentació de tortures, deportacions i desaparicions forçades. Al llarg del seminari es detallarà el procés de recopilació de proves per part d'aquesta organització, que, en les seues últimes missions sobre el territori, ha documentat casos de tortures, deportacions i desaparicions forçades a la regió desocupada de Khàrkiv. Així mateix, es comptarà amb la participació del testimoniatge de Iryna Lunova, testimoni ucraïnesa d'aquesta ciutat de Khàrkiv, l'apartament de la qual va ser destruït per míssils russos.

Aquesta activitat, organitzada en col·laboració amb l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València, s'inscriu en el marc dels treballs de la Clínica Jurídica per la Justícia Social i com a activitat formativa del Màster i Doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional.

L'assistència al seminari, tant per vídeo conferencia com presencialment, és lliure, però, per raons de seguretat, es requereix la inscripció prèvia.

Llista d'enllaços: