Logo de la Universitat de València Logo La Universitat de València amb Ucraïna Logo del portal

La Universitat elabora el pla d’acció “Universitat de València amb Ucraïna”.

  • Gabinet de la Rectora
  • 21 de març de 2022
La Universitat elabora el pla d’acció “Universitat de València amb Ucraïna”.
Imatge de la reunió

La Universitat de valència ha preparat un pla d’acció per coordinar les diferents iniciatives per atendre les persones afectades directament pel conflicte bèl·lic a Ucraïna. Serveis de suports als refugiats, captació de fons, acollida d’estudiantat i personal investigador, prestació de suport a persones russes i ucraïneses matriculades a la UV, seran alguns dels serveis que la Universitat oferirà.

En el marc del conflicte bèl·lic que està patint Ucraïna, la Universitat de València ha iniciat la coordinació i execució de diferents iniciatives solidàries amb la finalitat de donar tot el suport de la institució a les persones que s’han vist i es veuran afectades per la guerra.

En aquest sentit, el matí del 21 de març s’ha reunit el grup de treball del pla d’acció “Universitat de València amb Ucraïna” per coordinar les diferents iniciatives previstes per atendre al poble ucraïnès recent vingut.

El pla d’acció contempla diferents àmbits d’actuació, des de la prestació de serveis de suport als refugiats, la captació de fons, l’acollida d’estudiantat i personal investigador ucraïnès i la prestació de suport a persones ucraïneses i russes matriculades a la UV.

En primer lloc, s’ha identificat l’estudiantat i personal ucraïnès i rus a la UV per estudiar cada cas i oferir-los un pla d’atenció personalitzat en funció de les necessitats.

A més, està prevista la posada en marxa d’un servei d’ atenció integral de les persones recent vingudes de manera que s’oferisquen classes gratuïtes d’espanyol, assessorament legal, atenció psicològica individual i familiar i facilitació d’activitats soci-educatives.

Per garantir la captació de fons, es preveu una cursa solidària que tindrà lloc el 30 d’abril a l’antic llit del Túria. En breu estarà disponible la web per a la inscripció. En cas que no es puga participar com a corredor o corredora a la cursa, es podrà contribuir també amb una aportació solidària.

Finalment està prevista l’acollida de personal investigador i d’estudiantat ucraïnès perquè puguen seguir la seua carrera professional o estudiantil a la Universitat de València, seguint instruccions de la Generalitat de València.

Encara que molts d’aquests serveis s’oferiran gràcies a la mobilització del personal i estudiantat de la UV, a aquesta reunió s’ha acordat una despesa inicial de 50.000€, que cobrirà els recursos necessaris per portar a terme totes les iniciatives.

Aquest pla d’acció es suma a les accions i mesures ja adoptades en aquest context, com són la suspensió de les activitats al centre rus, la suspensió dels programes de mobilitat amb universitats russes per al proper curs acadèmic i la recollida de materials organitzada per les associacions estudiantils.