UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula Empresocial celebra una nova Jornada de Formació en Cooperatives

  • 26 de febrer de 2021
Image de la noticia

El passat 23 de febrer va tindre lloc una nova edició de les Jornades de Formació en Cooperatives que duu a terme l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial) de la Universitat de València i la Diputació de València.

La Jornada va ser inaugurada per M. Adela Valero Aleixandre, vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, i Carlos Fernández Bielsa, vicepresident de la Diputació de València. A continuació, Mª Pilar Alguacil Marí, directora de l'Aula Empresocial, i Fidel García, cap del servei de Desenvolupament Local de Divalterra, van presentar les activitats previstes per l'Aula Empresocial per a l'any 2021, entre les quals s'inclouen programes de formació, investigació o activitats en el territori.

Seguidament, Antonia Sajardo, professora titular del departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València, va realitzar una ponència explicant què són les cooperatives a través dels principis formulats per l’AIC (Associació Internacional de Cooperatives). Després, Andrea Rey Martí, professora en l’ESIC de València, va realitzar una ponència sobre com emprendre en cooperatives, i va assenyalar la importància de tindre una bona idea, un bon pla de màrqueting i la realització d'una bona investigació en el sector en el qual es desitja emprendre.

Després es va passar a la taula d'experiències reals d'emprenedoria en cooperatives. En aquesta ocasió, es va comptar amb Biocore, una cooperativa que es dedica a l'I+D+i i executa projectes d'investigació; i la cooperativa El Salto, una editorial que produeix un diari a nivell nacional. A continuació, va tindre lloc la part tècnica de Jornada, en la qual es va explicar el règim fiscal de les cooperatives de la mà de la catedràtica Mª Pilar Alguacil, i el règim laboral i de la seguretat social de les cooperatives, a càrrec de Manuel Alegre Nueno, professor titular de la Universitat de València. Per a finalitzar, es va realitzar un Kahoot, un joc per a veure si els assistents havien entés les ponències.

La Jornada va ser clausurada per Teresa García Muñoz, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana.

Documentació:

Jornada Formació Cooperatives

Règim laboral y de SS de les cooperatives

Com emprendre en 30 minuts

Presentació El Salto-Universitat de Valencia