UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Mor Anna Escrihuela

  • 18 de maig de 2023
Image de la noticia

Ha mort Anna Escrihuela, qui va ser gestora del programa Bon Comença-Motiva, amb el qual la UV, a través de la seua Fundació General, i Motiva, amb un projecte aprovat en el seu moment per la Generalitat Valenciana, van col·laborar amb 300.000 euros en la dotació de 4 jardins infantils en les àrees més desfavorides a la ciutat de Medellín (Colòmbia).

Nascuda a València, Escrihuela estava molt lligada al Port de Sagunt des dels anys 90 i va ser una de les impulsores de la Tenda de Tot el Mon, la ONGD de Comerç Just creada en 1998 que continua sent un puntal en l'àmbit de la cooperació.

Desenvolupava la seua tasca professional en la Fundació General com a tècnica de gestió de projectes de cooperació internacional per al desenvolupament 0,7 de la Universitat de València. Al costat del seu company Carles Xavier López, es va implicar en la defensa del patrimoni industrial del Port de Sagunt a través del col·lectiu La Companyia.

La seua implicació amb l'ecologisme també li va portar a representar a la Comunitat Valenciana en Greenpeace España i de fet, formava part del màxim òrgan de l'organització a Espanya. A nivell cultural, també va tindre un compromís ferm que la va portar a ser vocal del Patronat de la Fundació Bancaixa.