UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Sis estudiants de la Universitat de València, entre els deu millors equips de l’European Innovation Academy

  • 29 de juliol de 2019
Image de la noticia

La setmana passada va concloure en Torí (Itàlia) l’edició de 2019 de l’European Innovation Academy (EIA), la trobada de joves emprenedors de tot el món per a desenvolupar els seus projectes d’innovació. Entre els deu millors equips es troben sis estudiants del programa PIMe3UV de la Universitat de València.

El passat divendres 26 de juliol va finalitzar el Berkeley Startup Bootcamp en el marc de l’European Innovation Academy, que durant les últimes tres setmanes ha reunit a joves de tot el món en un programa de formació i desenvolupament d’idees innovadors. La Universitat de València estigué representada pels estudiants que resultaren guanyadors del Programa Internacional de Motivació Empresarial (PIMe3UV), que organitza el Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius i la Càtedra de Cultura Empresarial, amb la col·laboració de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT.

Sis d’aquests estudiants formen part de quatre dels equips que han sigut reconeguts entre els deu millors projectes de l’EIA. Un d’ells és Save our friend (SOF), una aplicació de seguretat que permet localitzar als teus amics en els festivals de música i connectar-se amb l’equip mèdic tan sols amb Bluetooth, perquè els aficionats puguen gaudir de l’experiència als festivals sense preocupar-se pel senyal i mantener-los estalvis. En aquest projecte estaven inclosos Elena Álvarez i Mykhailo Rybalchenko, juntament amb estudiants d’Austràlia, Regne Unit i Singapur.

Un altre projecte, integrat per Claudia Giraldos juntament amb persones dels Estats Units, Rússia i Taiwan, és MedConex, una aplicació creada per la comunitat mèdica en la quals els doctors i personal especialitzat puguen compartir les seues experiències i dubtes amb l’objectiu d’accelerar el procés de diagnosi. D’altra banda, Teresa Bollaín formava part de l’equip de SquareCare, un programari perquè les residències d’ancians puguen controlar i monitorar l’estat de les persones majors quan aquestes es troben en el seu domicili.

Finalment, l’equip que va quedar millor classificat dels que comptaven amb representació de la UV fou DELIC, una plataforma que pretén connectar a consumidors d’arreu del món per a facilitar una selecció de menjars que ajude a descobrir nous sabors i a enriquir l’experiència del consum alimentari. En aquest projecte participaren Kostyantin Kravets i Mar Pomo per part de la Universitat de València.

A més, un altre projecte amb participació de la UV –la de Víctor Rodríguez, juntament amb estudiants de Brasil, Estats Units, Itàlia i Regne Unit– fou reconegut amb el Nixon Peabody Award. Aquest projecte és Haven, una web que té l’objectiu d’aconseguir major independència econòmica per a les dones, especialment aquelles que pateixen de majors dificultats econòmiques.

Imatges: