Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

Nadal a Espanya: Una festivitat plena de tradició i alegría

  • 24 十二月 de 2023
Image de la noticia

Des del sorteig de la Loteria de Nadal fins a l'emocionant arribada dels Reis Mags, descobreix les costums.

¡La celebració de Nadal a Espanya és meravellosa! Comença el 22 de desembre amb el sorteig de la Loteria de Nadal, que és tota una tradició. L'ambient festiu es nota per tot arreu, amb carrers decorats, llums brillants i mercats nadalencs que venen dolços, artesanies i regals.

La Nit de Nadal, el 24 de desembre, és quan les famílies es reuneixen per gaudir d'una cena especial. El plat típic sol ser el xai, marisc o gall dindi, seguit de dolços com torrons, polvorons i mazapanos. Després del sopar, moltes persones van a la Missa del Gall, una tradició religiosa que marca el naixement de Jesús.

El dia de Nadal, el 25 de desembre, es passa generalment en família. Alguns intercanvien regals aquest dia, però la tradició principal és el Dia de Sant Esteve, el 26 de desembre, quan es fan més intercanvis de regals.

La temporada de Nadal a Espanya continua fins al Dia de Reis, el 6 de gener, quan els xiquets reben regals dels Reis Mags. És una festivitat molt especial, amb desfilades a moltes ciutats per donar la benvinguda als Reis.

 

La Nadal a Espanya està plena de tradicions encantadores i costums arrelats. Ací tens algunes de les més destacades:

  1. El Betlem: Muntar el betlem o pessebre és una tradició molt arrelada. Les famílies recreen el naixement de Jesús amb figures i representacions, i és comú visitar betlems públics que sovint són autèntiques obres d'art.
  2. El Sorteig de la Loteria de Nadal: El 22 de desembre se celebra aquest sorteig, que és una tradició nacional. La gent compra bitllets de loteria i somia amb guanyar el "Gordo", el premi més gran.
  3. La Nit de Nadal: El sopar del 24 de desembre és una reunió familiar important. Es preparen plats tradicionals com el xai, mariscs, gall dindi, acompanyats de torrons, polvorons i mazapanos.
  4. La Missa del Gall: La nit del 24, moltes persones assisteixen a l'església per a la Missa del Gall, que commemora el naixement de Jesús.
  5. El Dia de Nadal: El 25 de desembre es celebra amb reunions familiars i alguns intercanvien regals eixe dia.
  6. El Dia de Sant Esteve: El 26 de desembre, algunes regions d'Espanya celebren aquest dia amb més intercanvis de regals.
  7. Els Reis Mags: L'arribada dels Reis Mags el 6 de gener és una de les festivitats més emocionants pels xiquets. La nit del 5 de gener, els Reis desfilen per les ciutats i els xiquets deixen els seus sabates per a rebre regals.
  8. La Cavalcada de Reis: El 5 de gener, les ciutats organitzen desfilades plenes de color i màgia on els Reis Mags reparteixen caramels i regals.

Aquestes són només algunes de les costums que fan que el Nadal a Espanya siga tan especial i ple d'alegria. Cada regió té les seues pròpies tradicions i variacions, la qual cosa fa que siga encara més diversa i emocionant.