UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

La Universitat de València crea una xarxa de recerques relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible

La Delegació de Sostenibilitat de la Universitat de València ha remés una enquesta a diferents centres d’investigació de la Universitat de València per a conèixer quines investigacions es poden enquadrar dins dels objectius de l’agenda 2030 de desenvolupament sostenible. Aquesta proposta es desenvolupa dins del projecte ODS: jo si!, que pretén establir la Universitat com a motor de transformació social, basant-se en aquests objectius de sostenibilitat.

Es tracta d’una enquesta senzilla, que s’emplena en un màxim de 3 minuts, i consta, primer, dels resums dels 17 objectius de l’agenda 2030, que tracten temes diversos, fet pel qual les diverses disciplines de la Universitat poden estar relacionades amb les propostes d’aquest pla. 

El personal investigador ha d’escollir quin d’aquests objectius és el que, segons el seu criteri, pot relacionar-se amb el seu treball i, a continuació, especificar a quin dels departaments o centres d’investigació pertanyen. Aquesta informació ajudarà a formar aquesta xarxa que puga fomentar aquest desenvolupament. 

L’agenda 2030 és un ambiciós projecte de les Nacions Unides que estableix una sèrie de metes i objectius per reconduir les dinàmiques de desenvolupament mundial, i aconseguir arribar a una situació d’harmonia cap a les persones, la societat així com el planeta i el medi ambient.

Aquest pla està format per 17 objectius que cal complir fins al 2030, agrupats en cinc àmbits: Persones, amb propostes relacionades en l’eliminació de la pobresa, la igualtat la salut i l’educació; Planeta, que comprèn tota una sèrie d’objectius de protecció del medi ambient, el clima i la biodiversitat. Com a tercer objectiu està Prosperitat, que fa referència a un desenvolupament econòmic respectuós amb el planeta i la justícia social. Els dos últims àmbits estan relacionats amb la pau i les aliances necessàries per al compliment d’aquests plans.

 

Qüestionarihttps://enquestes.uv.es/index.php/544543?lang=ca-valencia

Més informació a:

https://www.uv.es/uvsostenibilitat


https://www.uv.es/uvsostenible/ResumenODSONU.pdf