UVcooperacióUniversitat de València Logo del portal

Dones Mestres del Perú

  • 25 d’abril de 2016
Image de la noticia
  Responsable   Huerta Ramon, Ricard
  País   Perú
  Contribució   5.400 €

 

El projecte "Mujeres Maestras del Perú" recull una tradició que consisteix a reivindicar el col·lectiu dels ensenyants, en aquest cas les dones que es dediquen professionalment a la docència a infantil i primària.

A partir d'una selecció de docents i de centres educatius, especialment entre persones i col·lectius que viuen a zones conflictives o amb una gran precarietat econòmica i social (selecció en la qual ha participat com a soci la PUCP), s'enregistren en vídeo les opinions d'aquestes mestres.

A partir d'aquest primer suport en imatges passem a completar la mostra "Mujeres Maestras del Perú" incorporant-hi noves mirades: les obres de l'alumnat dels centres educatius implicats que dibuixen a les seues mestres, i a més s'hi presenten les peculiars interpretacions d'aquesta realitat per part dels artistes visuals que les analitzen gràficament. Amb tot aquest es prepara l'exposició "Mujeres Maestras del Perú".

El fet de portar al territori dels museus i centres culturals els materials realitzats a diferents centres escolars suposa un contacte vital entre la realitat educativa i la realitat cultural i artística. S'ha comprovat que les visites per part de la població dels barris més perifèrics han augmentat considerablement quan el projecte s'ha ficat en marxa en altres països. Tant les visites presencials a les sales d'exposició com les campanyes mediàtiques i les publicacions que generen aquestes mostres ens han demostrat l'efecte positiu del projecte, ja que les mestres es senten més reconegudes en la seua tasca, al mateix temps que l'alumnat i les famílies assumeixen ser partícips del projecte.

Imatges: