UVcooperacióUniversitat de València Logo del portal

Promoció de la salut en la lluita combinada contra la esquistosomiasis, la malària, els geohelmintos i la malnutrició, en població infantil i dones en edat reproductiva del districte de Tuléar

  • 11 de desembre de 2023
Image de la noticia
  Responsable   Trelis Villanueva, Maria 
  País   Madagascar
  Contribució   15.000 €

 

OBJECTIUS

  • Avaluats els nivells de esquistosomiasis i geohelmintiasis en la població diana. Entre el 60-70% de la població presentarà esquistosomiasis, i entre el 20-30% geohelmintiasis.
  • Coneguda la prevalença de malària en la població diana. El 15-25% de la població presentarà malària.
  • Coneguda la prevalença d'anèmia en la població diana.Entre el 45 – 55% de la població presentaran anèmia.
  • Estudiats els nivells de malnutrició entre la població dianaEl 60% de la població presentarà algun tipus de malnutrició.
  • Millorat el sanejament ambientalAlmenys el 75% de la població tindrà accés a latrines i coneixerà les implicacions de defecar lliurement i orinar en aigua dolça.
  • Educats el personal sanitari implicat, infants i dones en edat reproductiva en hàbits higiènics-sanitaris i estils de vidaTranscorregut el primer any, el 80% de la població diana tindrà coneixements sobre hàbits higienicosanitaris preventius d'infeccions i d'estil de vida saludable.
  • Generades les aliances locals sostenibles en el temps.Participaran en projecte almenys dos ens locals (ONGs Aigua de Coco-Bel Avindre i Fami)
  • Implicats els organismes públics locals per a aconseguir la sostenibilitat del projecte. Es contactarà amb el Ministeri de Salut (MS) per a incorporar a la població destinatària en els plans nacionals de vigilància i control de la malària, geohelmintos i esquistosomiasis.

ACTIVITATS

  1. Recondicionar i equipar un espai per a laboratori de camp - dispensari “point-of-care” per a l'anàlisi primerenca de les mostres i administració de tractament. El material fungible, així com les tires ràpides per a malària i anèmia es compraran en terreny.
  2. Informació i obtenció del consentiment informat. Emplenar un qüestionari de dades sociodemogràfiques i freqüència de consum d'aliments. Valoració antropomètrica.
  3. Obtenció de mostres de femta, orina i sang.
  4. Anàlisi de mostres:
    1. femta mitjançant Kato-Katz i microscòpia òptica,
    2. orina mitjançant filtrat i microscòpia,
    3. sang mitjançant tires ràpides.
  5. Tractament antiparasitari i suplements de ferro.
  6. Xarrades-taller sobre hàbits higiènics-sanitaris, educació nutricional i estils de vida saludables. Al personal tècnic de suport, animadores i formadores en una primera fase, i en segon lloc a la població destinatària i la seua comunitat.
  7. Signar convenis de col·laboració amb organismes públics locals (Ministeri de Salut) per a la inclusió en els programes de vigilància i control de esquistosomiasis, geohelmintiasis i malària (OMS) o desnutrició i anèmia (FAO).

 

Imatges: