UVcooperationUniversity of Valencia Logo del portal

Com col·laborar al Fons Cooperació si eres PAS o PDI

  • International Relations and Cooperation Service
  • December 28th, 2023
 

La Universitat de València duu a terme anualment una gran tasca de cooperació al desenvolupament amb els països que més ho necessiten. Això és possible gràcies a l'esforç que es fa des de la Institució, però també gràcies al que fan totes les persones que formen part d’ella, mitjançant donacions al Fons Cooperació .

Si vols col·laborar, entra en www.uv.es/einterna i seguix este vídeo-tutorial, et vam mostrar pas a pas com fer-ho.

Les donacions realitzades pel PDI i PAS de la UV desgraven en funció de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals del mecenatge. Per a les aportacions de fins a 150€ anuals, la deducció fiscal és del 80%. I a partir de 150€, és del 35%. A més, si portes 3 o més anys consecutius donant 150€ o més i l'import és igual o superior al de l'any anterior, la teua deducció augmenta fins al 40%.

El Fons Cooperació ha estat recaptant fons per a la cooperació al desenvolupament en el marc del compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, derivats de les aportacions individuals voluntàries de l'estudiantat i del personal (PDI i PTGAS) en fer la seua matrícula o mitjançant la seua nòmina, respectivament.

Esta solidaritat ha permès, des de 2021, la recaptació de 214.571€ que han finançat 17 projectes de cooperació. Projectes en terreny que han suposat una millora de les condicions de vida dels beneficiaris gràcies a la rehabilitació d'una escola a Etiòpia i a Burkina Faso, la implementació d'un banc de llet humana en un hospital del Perú, el desenvolupament de programes de suport per a la prevenció i el tractament de la malnutrició matern-infantil a Madagascar, entre altres.

Estes convocatòries de projectes de cooperació en terreny es publiquen periòdicament perquè l’estudiantat, el personal docent, investigador i tècnic i d'administració presenten projectes de cooperació en països de cooperació. Una vegada valorats per les seues respectives comissions, aquells que resulten seleccionats reben el suport econòmic procedent del Fons Cooperació i de gestió necessaris per a executar-los i avaluar els resultats.

Si vols veure amb detall el que ha aconseguit el Fons Cooperació, visita:

Encara queda molt per fer per a reduir la bretxa de desigualtat entre els països rics i els menys desenvolupats. Incrementar el finançament d'estos projectes pot suposar una millora del benestar de les persones a tot el món.

La teua col·laboració pot marcar la diferència.

Summa’t al 0,7!