Universitt d'Estiu de GandiaUniversitat de València Logo del portal

Microcredencial universitària en “ Postmemòria del franquisme i la Transició. Mirar el nostre passat a través de l'art, la literatura i el cinema”

El curs pot entendres, primerament, com una eina de transferència social en tant que ens permetrà compartir les investigacions que, dintre del terreny de les humanitats, es porten a terme a la universitat i fer partícips d'elles als inscrits al curs.

A més, el seminari es planteja des d'un vessant interdisciplinari a través del qual es treballaran diferents llenguatges artístics des d'una perspectiva innovadora que aposta per la importància de la intermedialitat per poder comprendre i donar compte de fenòmens tan complexos com la memòria social i cultural de la violència política. Amb aquest seminari, ens proposem dotar als participants/alumnes d'una visió de conjunt que els permetrà analitzar amb més rigor els productes memorials que els envolten.

Year/Edition 2023  / 2023
Start date and time 12/07/2023 09:30
Closing date and time 13/07/2023 18:00
Duration 10 hores / 1 crèdit ECTS
Price 20h
Place

Centre Internacional de Gandia de la UV (C/Tossal 8. Gandia)

Activity type Courses
Modality Face-to-face registration
Language Spanish,Valencian
Addressed to Estudiantat i públic en general
Enrollment

INSCRIPCIÓ

Schedule

12 juliol

- 09.30-11.30h: Des de la nit i la boira: imatges artístiques i projecte expositiu sobre la deportació i el primer franquisme. Anacleto Ferrer, departament de Filosofia de la UV, i Artur Heras, artista. 

- 12-14h: El Valle de los Caídos. Imatges d’un declivi. Irene Cárcel. Departament de Filosofia de la Universitat de València.

- 16.18h: Atocha a través dels seus artefactes culturals. Violència, dol i commemoració a la imatge militant. Lurdes Valls. Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives.

13 juliol

- 9.30-11.30h: La Memòria, l’Oblit i el Triangle de Kanizsa: el cas de l’Enverinadora de València. Francesc Hernández Dobon. Departament de sociologia. Universitat de València.

-12-14h: El victimari vençut. El testimoniatge de la neta desobedient d'un perpetrador franquista. Loreto Urraca. Escriptora.

 

AQUEST CURS COMPTA AMB EL RECONEIXEMENT DEL CEFIRE GANDIA

Associates

Aquest curs està recolzat per l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives (Universitat de València) i pel grup d’investigació REPERCRI (Universitat de València),