Universitt d'Estiu de GandiaUniversitat de València Logo del portal

Microcredencial universitària en “ Postmemòria del franquisme i la Transició. Mirar el nostre passat a través de l'art, la literatura i el cinema”

El curs pot entendres, primerament, com una eina de transferència social en tant que ens permetrà compartir les investigacions que, dintre del terreny de les humanitats, es porten a terme a la universitat i fer partícips d'elles als inscrits al curs.

A més, el seminari es planteja des d'un vessant interdisciplinari a través del qual es treballaran diferents llenguatges artístics des d'una perspectiva innovadora que aposta per la importància de la intermedialitat per poder comprendre i donar compte de fenòmens tan complexos com la memòria social i cultural de la violència política. Amb aquest seminari, ens proposem dotar als participants/alumnes d'una visió de conjunt que els permetrà analitzar amb més rigor els productes memorials que els envolten.

Any/Edició 2023  / 2023
Data i hora d'inici 12/07/2023 09:30
Data i hora cloenda 13/07/2023 18:00
Durada 10 hores / 1 crèdit ECTS
Preu 20h
Lloc

Centre Internacional de Gandia de la UV (C/Tossal 8. Gandia)

Tipus activitat Cursos
Modalitat Presencial matrícula
Idioma Castellà,Valencià
Adreçat a Estudiantat i públic en general
Matricula

INSCRIPCIÓ

Programa

12 juliol

- 09.30-11.30h: Des de la nit i la boira: imatges artístiques i projecte expositiu sobre la deportació i el primer franquisme. Anacleto Ferrer, departament de Filosofia de la UV, i Artur Heras, artista. 

- 12-14h: El Valle de los Caídos. Imatges d’un declivi. Irene Cárcel. Departament de Filosofia de la Universitat de València.

- 16.18h: Atocha a través dels seus artefactes culturals. Violència, dol i commemoració a la imatge militant. Lurdes Valls. Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives.

13 juliol

- 9.30-11.30h: La Memòria, l’Oblit i el Triangle de Kanizsa: el cas de l’Enverinadora de València. Francesc Hernández Dobon. Departament de sociologia. Universitat de València.

-12-14h: El victimari vençut. El testimoniatge de la neta desobedient d'un perpetrador franquista. Loreto Urraca. Escriptora.

 

AQUEST CURS COMPTA AMB EL RECONEIXEMENT DEL CEFIRE GANDIA

Entitats Col·laboradores

Aquest curs està recolzat per l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives (Universitat de València) i pel grup d’investigació REPERCRI (Universitat de València),