Universitt d'Estiu de GandiaUniversitat de València Logo del portal

Assolim enguany els 40 anys d’existència d’una proposta valenta, atrevida fins i tot, que una colla de joves gandians van posar en marxa –amb el recolzament de l’Ajuntament de la ciutat- amb la il·lusió i el desig de servir i de ser útils al seu poble. Poc després, la Universitat de València va incorporar-se a la proposta i, des d’aleshores ençà, estiu rere estiu, estudiants, professionals i ciutadania en general són convocats a assistir-hi a les activitats acadèmiques, a les cíviques i a les lúdiques que cada any omplin el programa de l’edició.

Enguany, el lema que tradicionalment orienta cadascuna de les convocatòries ens remet aquella idea primerenca de ser socialment útils que van impulsar els promotors primerencs i que la Universitat de València va assumir com a enunciat estratègic de la seua presència a Gandia; una presència que des de fa quasi dues dècades ja no es limita a una aparició estiuenca, sinó que –de la mà del seu Centre Internacional- li permet desenvolupar tot un seguit d’ofertes acadèmiques al llarg de l’any.

L’edició de 2023, la número 40, recupera la idea de fer servir la Universitat d’Estiu de Gandia com una mena d’aparador, com una exposició privilegiada de l’amplíssim ventall de coneixements que conformen els sabers, la docència, la investigació i la transferència que la degana de les universitats valencianes ofereix, en primera instància, a la societat valenciana. I això, el ventall, va des de la metafísica a la robòtica, com diguem per donar mesura de l’amplària del ventall.

Ho fem des del convenciment que la Universitat de València en general, i el Centre Internacional de Gandia en particular, amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, desenvolupem allò que ens diu el lema orientador de l’edició d’enguany: UEG, 40 anys d’utilitat social universitària!

Ester Alba

Vicerectora de Cultura i Societat

Joan del Alcàzar

Director Acaèmic CIG-UV