MENU
.
.
.

PROSPERITAT: “Economia, prosperitat i límits ecològics. De la competitivitat a l’ajuda mútua”

Debatrem amb tres economistes si els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en el bloc Prosperitat (energia assequible i no contaminant; treball decent i creixement econòmic; indústria, innovació i infraestructura; reducció de les desigualtats; i ciutats i comunitats sostenibles) són compatibles entre sí i amb la resta d’ODS. Per a fer-ho reflexionarem al voltant del significat de la prosperitat i el benestar en un planeta limitat. Analitzarem quin ha sigut el paper de l’economia en la crisi ecològica i quin ha de ser el seu rol en el context post-covid. Tractarem qüestions relacionades amb les energies renovables, el zenit en el ritme d’extracció de combustibles fòssils i la reutilització i reaprofitament de recursos. Aquesta taula redona ens permetrà aprofundir en la relació entre els  diferents models econòmics i la sostenibilitat, fent especial atenció a l’economia circular, l’economia feminista, l’economia ecològica i les visions decreixentistes. Mostrarem que existeixen paradigmes econòmics que reemplacen els valors i objectius basats en la competitivitat i el creixement per altres que busquen fomentar l’ajuda mútua i el bé comú. 

Year/Edition 2020  / 37
Start date and time 22/07/2020 09:30
Closing date and time 22/07/2020 12:30
Duration 2 hores
Price Gratuïta
Place

www.uv.es/ueg

Activity type Courses
Modality Online enrollment
Language Spanish,Valencian
Addressed to Estudiants. Públic en general
Coordinate/Present

Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV

Goals

Aquesta part de la programació de la 37 UEG esta dedicada a la prosperitat. En aquest bloc s'obordaran els títols del 7 a l'11 dels ODS:

7. Energies renovables: Garantir l'accés de totes les persones a fonts d'energia assequibles, fiables, sostenibles i renovables.

8. Ocupació digna i creixement econòmic: Promoure un creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, una ocupació plena i productiva, i un treball digne per a totes les persones.

9. Innovació i infraestructures: Construir infraestructures resistents, promoure una industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.

10. Reducció de la desigualtat: Reduir la desigualtat entre i dins dels països.

11.Ciutats i comunitats sostenibles: Crear ciutats sostenibles i poblats humans que siguin inclusius, segurs i resistents.

Schedule

09.30-10.30h: Presentació de l'avanç de l'Informe Sostenibilitat a Espanya ODS 202:diagnòstic i recomanacions per a un futur més sostenible a càrrec de Fernando Prieto, Director del Observatorio de la Sostenibilidad.

10:30-12:30  Curs/debat obert “Economia, prosperitat i límits ecològics. De la competitivitat a l’ajuda mútua” (aquest debat serà en valencià i castellà).

Coordina i modera: Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV.

Participen:

Carmen Castro, investigadora de l’Institut d’Estudis de la Dona i membre de la Càtedra d’Economia Feminista de la Universitat de València.

Francesc Hernández, Catedràtic d’Economia Aplicada i Director de la Càtedra Transformació del Model Econòmic: Economia Circular en el Sector de l’Aigua de la Universitat de València.

Vicent Cucarella, Síndic Major de Comptes de la Comunitat Valenciana.