UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Tres dels seminaris de la UEG comptaran amb el reconeixement del CEFIRE Gandia

  • 29 de juny de 2022
Image de la noticia
La UEG, una oportunitat de formació

El professorat de primària i secundària tindrà la possibilitat d’assistir als seminaris de la UEG i, a més, comptar amb de comptar amb el reconeixement per part del CEFIRE.

El Centre Internacional de Gandia de la UV i el CEFIRE Gandia han establert un acord de col·laboració mitjançant el qual tres dels seminaris que s’ofereixen a la Universitat d’Estiu comptaran amb el reconeixement per part del servei de formació del professorat. Així, doncs, aquells docents de primària i secundària que així ho desitgen podran inscriure’s gratuïtament als seminaris i obtenir el reconeixement d’hores per part del CEFIRE.

En concret es tracta de tres seminaris que es desenvoluparan durant la setmana que tindrà lloc la Universitat d’Estiu de Gandia, del 18 al 22 de juliol, i que s’impartiran a la seu del Centre Internacional de Gandia de la UV, al carrer Tossal. El primer d’aquestos seminaris fa referència a un tema de plena vigència com és la revisió del fenòmen migratori des de la perspectiva dels drets humans. EL seminari “Migrar a la mediterrània, hui” està organitzat conjuntament amb l’Aula didàctica de la Diàspora Mediterrània creada, recentment, per la Conselleria d’Educació. Es tracta d’un seminari que busca que els docents adquiereixquen una visió actualitzada del fenòmen de la migració, tant present hui en dia a les aules.  Aquest seminari es desenvoluparà el 19 i el 20 de juliol i ho farà de la mà de membres d’ONGm advocats o periodistes que coneixen de primera de mà la realitat migratòria.  

El segon dels seminaris escollits, i que tindrà lloc el dia 19, porta com a títol “Mentides i enganys en l’era de la postveritat”. Es tracta d’un seminari de plena actualitat que busca posar el focus en els diferents tipus de mentides i enganys que estan presents hui en dia als mitjans de comunicació així com en els fenòmens associats al concepte de postveritat. Tot això de la mà d’especialistes com Ana Noguera, membre del Consell Valencià de cultura, el filòsof Tobias Grimaltos o el periodista Enrique Herreras.

Per últim, el tercer seminari que comptarà amb aquest reconeixement serà “Economia per a la sostenibilitat de la vida: aportacions des del bé comú i el feminisme” que tindrà lloc els matins del 19 al 22 de juliol. Un seminari que, centrat en la realitat valenciana,  busca revisar les claus del sistema productiu valencià sota les claus de la sostenibilitat, la transformació ecològica, la justícia i l’economia feminista. Aquest seminari comptarà amb una ampla participació de representants del sector públic i social com Nacho Álvarez, Secretari d’Estat de drets humans; Maria Empar Martínez Bonafé, Secretària Autonómica d’Economia Sostenible o Camen Castro, especialista en economia feminista.

Aquells docents que així ho desitgen podran inscriure’s en aquesta modalitat a través de la pàgina de la UEG on trobaran la informació pertinent o bé a través de la pròpia pàgina del CEFIRE.