UV Gandia Logo del portal

El CG-UV presenta el calendari d’activitats del desé aniversari de la Universitat dels Majors a Gandia

  • January 16th, 2019
Image de la noticia

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el director del Centre de Gandia de la Universitat de València, J. Emili Aura, van presentar el 16 de gener de 2019, el programa d’activitats amb motiu del desé aniversari de la Universitat dels Majors a Gandia.

El vicerector Jorge Hermosilla va remarcar la importància d’aquest aniversari “que demostra el compromís de la Universitat amb Gandia i les comarques centrals”. Un projecte que reforça, en paraules de l’alcaldessa, “la idea de Gandia com a ciutat educadora”. J. Emili Aura va presentar el programa complet que inclou “actes dirigits a la ciutadania i als alumnes de la Universitat i que pretén remarcar la importància de la formació al llarg de la vida”.

Les activitats han començat aquest mateix mes de gener amb dues conferències. La primera d’elles, el dia 17, a càrrec de Vicent Añó, degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València, qui parlà sobre l’activitat física i l’esport al llarg de la vida. Mentre que la segona tractà sobre els drets del ciutadà i va estar a càrrec de Miguel Lloret, defensor del ciutadà de Gandia.

Les activitats previstes per al mes de febrer inclouen una conferència sobre horòscops, astrologia i pseudociències que serà el dia 7 i estarà impartida per Josep Cantó, professor de la Unitat Docent de Física i Química de la Universitat. Mentre, el 21 de febrer se celebrarà el Dia de la Llengua amb una taula redona on es plantege la importància de l’aprenentatge de les llengües.

Al mes de març, el gros de les activitats estaran relacionades amb la memòria i la Guerra Civil. Els dies 7 i 28 tindran lloc dues conferències impartides per l’escriptor Alfons Cervera i la professora Carme Agulló, que tractaran sobre memòria i Guerra Civil, i sobre l´educació i les mestres en la Segona República, respectivament. Mentre que els dies 8 i 29 s’han organitzat sengles visites, la primera d’elles als refugis de la Guerra Civil a Gandia i la segona a l’Aula de la República d’Ontinyent. A més, el dia 21 de març, amb motiu del Dia de la Poesia, es realitzarà un recital.

Aquest mes tindrà lloc també l’acte central de les celebracions. El dia 9 se celebrarà l’acte commemoratiu dels 10 anys de la Universitat dels Majors a Gandia que comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Gandia i del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, qui farà la seua última visita com a cap de la institució.

Mentre, al mes d’abril les activitats s’iniciaran amb un encontre de voluntariat sènior a Gandia. Aquest serà el dia 13 i reunirà voluntaris de Gandia amb voluntaris de La Nau Gran de València, les Aules Universitàries de l’Experiència de la Universitat Miguel Hernàndez i els voluntaris culturals de la Confederación Española de las Aulas de la Tercera Edad. A més, el 23 d’abril es realitzaran accions relacionades amb la promoció de la lectura, amb motiu del Dia del Llibre, i amb la conservació de la natura, amb motiu del Dia de l’Arbre.

El mes de maig començarà també amb un encontre, en aquesta ocasió de totes les seus d´Unisocietat, el programa universitari de majors del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, a Gandia. Així en aquesta trobada, que tindrà lloc el dia 4, es reuniran els alumnes d´Alzira, Benetússer, Bétera, Bunyol, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Gandia i Requena. Les activitats continuaran el dia 15 amb un nou encontre amb universitats dels majors de la resta d’Espanya. Mentre, el dia 21 se celebrarà el dia de la diversitat cultural i el dia 23 tindrà lloc la conferència ´Drets humans i diversitat: reptes per a la cohesió social´, a càrrec d’Ángeles Solanes, catedràtica de Filosofia del Dret de la Universitat de València. El mes de maig finalitzarà amb el concert de fi de curs que tindrà lloc el dia 24 al Palau Ducal.

Les activitats previstes finalitzaran al mes de juny, el dia 23, amb activitats relacionades amb el dia de la conscienciació de l’abús i maltractament de les persones majors. Durant aquest dia es realitzaran conferències al voltant del concepte de l´edadisme, així com una exposició sobre el tema. El 21 de juny hi haurà una masterclass de ioga que es realitzarà al carrer Tossal.

Programa de formació del voluntariat
A més del calendari d’activitats, el CG-UV posarà en marxa durant aquest curs un programa de formació del voluntariat de grans lectors i de voluntariat cultural. El Centre de Gandia de la Universitat de València està treballant amb la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament per tal de formar alumnes que es converteixen en voluntaris culturals de la ciutat. També es treballa en la formació d’estudiants que donen suport en matèria de matemàtiques i lectura als xiquets de la ciutat que ho necessiten.

La programació completa de les activitats es pot consultar a la web del CIG-UV www.uv.es/cig