UV Gandia Logo del portal

Els alumnes de la Universitat dels Majors participen en la trobada d'estudiants d’Unisocietat a Ontinyent

  • April 4th, 2019
Image de la noticia

La capital de la Vall d´Albaida va acollir aquest dimecres 3 d´abril una trobada multitudinària entre alumnes d’Unisocietat de Cullera, Benetússer, Alzira, l´Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Gandia i Ontinyent. L´alumnat ha realitzat una visita guiada per la ciutat d´Ontinyent i ha assistit a la conferència del catedràtic de psiquiatria Rafael Tabarés. L´encontre va reunir més de 400 alumnes del programa.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i l´alcalde d´Ontinyent, Jorge Rodríguez, han rebut als alumnes d’Unisocietat en l´acte oficial que s´ha celebrat en el Teatre Echegaray aquest dimecres 3 d´abril. Es tracta de la trobada anual organitzada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Ontinyent, Caixa Popular i la Fundació Universitària de la Vall d´Albaida (FUVA).

La rectora ha destacat la importància del programa Unisocietat que “acosta la Universitat a persones de totes les edats, complint així un dels objectius de la Universitat pública”. Mestre també s´ha referit a la importància d´actes com el de hui que “permeten als i les estudiants del programa Unisocietat interactuar entre ells, alhora que coneixen diferents espais de la geografia valenciana, contribuint així a la vertebració del territori valencià”.

El president de la Diputació de València ha explicat que la Diputació “continua col·laborant amb la Universitat de València com a institució pública donada la seua vinculació amb el territori valencià i, en particular, participa en el programa UNISOCIETAT perquè vertebra les comarques valencianes a través del coneixement".

L´alcalde d´Ontinyent ha recordat que Unisocietat es va instaurar a Ontinyent fa ja 7 anys i ha demostrat que “l´aprenentatge és fonamental en qualsevol etapa vital”. Es tracta d´un projecte “relacionat amb la formació continuada al llarg de la vida, com ho demostren els estudiants amb la seua voluntat de continuar aprenent, descobrint i sorprenent-se”, ha manifestat l´alcalde.

Després de la recepció oficial, el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha presentat la conferència El rostre de la bona vida, a càrrec del professor Rafael Tabarés, catedràtic de Psiquiatria del Departament de Medicina de la Universitat de València.

Els estudiants, dividits en grups, i acompanyats per representants institucionals i/o tècnics dels ajuntaments participants han realitzat rutes guiades pels llocs més emblemàtics de la ciutat com el barri medieval de la Vila, l´Església amb el seu espectacular campanar, el Palau de la Vila, i els museus del tèxtil valencià i el Fester -dedicat als Moros i Cristians-.

En l´actualitat, el programa Unisocietat recull més de 1.700 estudiants distribuïts entre 12 seus: Bétera i Riba-roja de Túria (des del curs 2018-2019), Alzira i Benetússer (des de 2016-17), Paterna i Requena (des de 2015-2016), l´Eliana (des del curs 2014-15), Cullera, Massamagrell i Quart de Poblet (des del 2013-14), Ontinyent (des del 2011/12) i Gandia (des de 2007/08, on el programa es denomina UniMajors -per a majors de 50 anys-). Unisocietat compta amb la col·laboració de la Diputació de València i el patrocini principal de Caixa Popular (en deu seus), així com de Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d´Albaida) i Banc Santander (a Gandia).