UV Gandia Logo del portal

La Rectora visita el Centre de Gandia de la UV i inaugura la sala d'exposicions

  • November 30th, 2018
Image de la noticia

La Rectora de la UV, Mavi Mestre, acompanyada de l´alcaldessa de Gandia, Diana Morant, van realitzar el 30 de novembre de 2018 una visita institucional a les instal.lacions de la Universitat de València en la capital de la Safor. A més, van inaugurar la nova sala d´exposicions situada a la planta baixa de l´edifici Tossal.

Aquesta va ser la primera visita de la Rectora Mavi Mestre a les instal.lacions de la UV en la capital de la Safor. Mestre ha reiterat el compromís de la Universitat amb el territori, especialment amb la comarca de la Safor: “allò que volem –ha afirmat- és fer una Universitat per a les persones. Hem de cumplir amb la ciutadania, no sols en matèria de formació al llarg de la vida sinó també convertint-nos en referents culturals”. A més, Mestre s’ha mostrat confiada en fer crèixer el projecte de la Universitat a Gandia: “tenim espais i disponibilitat per treballar conjuntament i unir esforços”  La Rectora ha estat acompanyada per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha agraït a la Universitat l’esforç per ajudar a fer de la ciutat un referent cultural, seguint l’estel de la capitalitat cultural atorgada l’any passat.  A més, s’han unit a la comitiva el gerent de la UV, Juan Vicente Climent, el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Súria, el director del CG-UV, J. Emili Aura, i el Vicerector de Projecció Territorial, Jorge Hermosilla així com altres membres de la corporació municipal. Aquesta visita ha estat, també, una oportunitat per commemorar els 10 anys de la presència permanent de la Universitat de València a la capital de La Safor.

La Rectora, acompanyada de les autoritats universitàries i municipals, ha recorregut les quatre plantes de l´edifici Tossal que actualment ocupa la Universitat de València. Aquest espai s´ha vist ampliat l´últim any gràcies a un nou conveni entre la institució universitària i l´ajuntament de la ciutat. A més, tan Mestre com Morant han signat en el llibre d´honor del centre.

Després del recorregut per l´edifici, s´ha procedit a la inauguració de la nova sala d´exposicions situada a la planta baixa de l´edifici. La nova sala obri amb la mostra "Distopia", de Juan Cuéllar que es presenta com una compilació d’obres inèdites realitzades des de 2015. En elles predomina la tècnica del dibuix, eix central de la seua producció més recent, juntament amb algunes de les seues darreres pintures, format sobre el qual ha fonamentat el seu sòlid prestigi artístic des dels anys noranta del passat segle. La mostra arriba a Gandia després d´haver estat a la Sala Oberta de La Nau on ha estat visitada per milers de persones i es mantindrà oberta fins el 4 de gener.

La nova sala d´exposicions de la Universitat de València a Gandia pretén ser un espai en el que s´acoste la producció cultural de la Universitat a la comarca de la Safor.