UV Gandia Logo del portal

La Universitat Popular i el CG-UV organitzen un curs per a repassar l’arquitectura de Gandia a principis del segle XX

  • April 29th, 2014
Tríptic del curs

La regidora d’Educació, Marta Cháfer; el director del Centre de Gandia de la Universitat de València, Josep Montesinos; i la historiadora de l’art Estela Pellicer han presentat aquest dimecres en roda de premsa el curs ‘Una arquitectura per al nou segle. Un passeig per la Gandia del segle XX’, organitzat per l’Ajuntament de Gandia, a través de la Universitat Popular de Gandia, i el CG-UV.

Aquest curs és una oportunitat per a descobrir les construccions més significatives de l’expansió urbanística que experimenta la ciutat des de finals del segle XIX fins la segona meitat del segle XX. El curs s’estructura en cinc conferències, impartides per Estela Pellicer, i en cinc visites per Gandia, guiades per l’arquitecta Blanca Peñín, i s’impartirà durant el mes de maig i la primera setmana de juny.

Durant les sessions teòriques previstes, els dijous per la vesprada, es farà un repàs pels precedents de l’arquitectura moderna a Gandia, es tractarà dels inicis de la modernització a principis de segle XX i de la seua eclosió als anys 20. A més, es parlarà del racionalisme dels anys 30 i de l’arquitectura durant el franquisme. Pel que respecta a les eixides, programades els matins dels dissabtes, es farà un recorregut pel Passeig Germanies, la Casa de la Marquesa, el Teatre Serrano, el cine Royalty, l’Hotel Rex, la Plaça de l’Ajuntament, el Carrer Major, la Casa dels París, l’Esglèsia de Sant Nicolau i l’Edifici la Tasa, entre altres indrets.

La idea d’aquest curs és mostrar els assistents com l’arquitectura i l’urbanisme, com altres disciplines, són el reflex de la seua època i conformen un testimoni viu de la història. No solament són edificis importants per la seua funcionalitat, sinó que la manera de concebre cada construcció ve condicionada per les situacions socials, econòmiques i polítiques de cada moment.

La matrícula, que té un cost de 30 euros, es podrà realitzar a través de la web del CG-UV del 29 d’abril al 5 de maig.

Links: