Logo de la Universdad de Valencia Logo Campus de Ontinyent Logo del portal

El projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València a Ontinyent

  • 5 junio de 2019
Image de la noticia

Ontinyent acull per cinqué any consecutiu la nova producció del projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València

Ontinyent acull per cinqué any consecutiu la nova producció del projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València

L’espectacle d’enguany “Una cançó per a Europa” es vorà aquest divendres 7 de juny al Teatre Echegaray a les 19 h.

València, 04/06/2019

El projecte teatral europeu de la Universitat, Escena Erasmus fa parada per cinqué any consecutiu al Teatre Echegaray d’Ontinyent per a  presentar el seu últim espectacle, ‘Una cançó per a Europa’. Una comèdia amb cançons en directe que pretén ser un crit d’optimisme davant l’auge de l’extrema dreta i que girarà per la Comunitat Valenciana fins el 14 de juliol. Aquesta funció s’emmarca dins de les activitats culturals del programa Unisocietat del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV.

‘Una cançó per a Europa’ és un espectacle interpretat per 16 actors i actrius de 7 nacionalitats diferents (Etiòpia, Alemanya, Noruega, Gàmbia, Itàlia, França i Espanya), que demostren sobre l’escenari que és possible treballar junts i superar les diferències. Enfrontaments, discussions, populismes, fronteres creixents, amenaces, baixesa moral, col·lapse, banderes renovades, somriures torts. Camina Europa cap a un nou abisme? Arribem al final d’un llarg temps de pau? Podem eixir d’aquesta cruïlla? Cap a on anem? És la premissa de l’espectacle que es va representar a La Nau i que ara recorre diferents ciutats i pobles valencians en el marc de la gira ‘Las pequeñas Europas’.

Per al seu director escènic, Javier Sahuquillo l’espectacle és “una comèdia que, des de la diversió i amb un caire crític, imagina una Europa en què l’any 2023 guanya la ultradreta, una realitat plausible, que convida el públic a fer-se preguntes”.

El muntatge està escrit a propòsit per destacats dramaturgs de l’escena valenciana: Guada Sáez, Michele Ruol, Begoña Tena, Sònia Alejo, Sara Acàmer, Daniel Tormo, i per primera vegada hi col·laboren un autor de Madrid, Ignacio García May, i un autor italià, Michele Ruol. L’espectacle està protagonitzat per: Nicolás Aranda (Canàries), Hanna Assefu (Etiòpia), Lucy Bigard (França), Simona Bongiorni (Itàlia), Vera La Rosa (Itàlia), Momodou Dibba (Gàmbia), Martin Gast (Alemanya), Mari Holmsen (Noruega), Annkathrin Jantz (Alemanya), André-René Knobloch (Alemanya), Adriana Morbiducci (França), Quentin Rodríguez (França) i les actrius i actors valencians: Elena Pardo, Celia Burgos, Helena Ramon, Bruno Tortosa i Raquel Violero.

L’espectacle d’enguany visitarà, a més d’Ontinyent, dos pobles més de la comarca: Atzeneta d’Albaida (29 de juny) i Bocairent (14 de juliol) que, a més, firmarà el fi de gira. 

Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011, Premi Talent Jove 2018, i Menció Especial del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un dels projectes culturals més singulars de la Universitat de València ja que es tracta d’una iniciativa que cada any fomenta la pràctica del teatre entre els alumnes Erasmus que estudien en la institució, una de les universitats europees que més estudiantat internacional atrau.

Les invitacions per a la funció d’Ontinyent podran arreplegar-se a la Consergeria de l’Aulari Nou del Campus d’Ontinyent (C/Echegaray, 3). Després de la funció hi haurà un col·loqui amb els actors i el director de l’obra.

Lista de enlaces: