càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Arranquen les I Jornades sobre Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals de la Càtedra DEBLANC

  • 15 de novembre de 2018
Image de la noticia

L'edifici Rectorat de la Universitat de València acull avui i demà aquest simposi amb el qual la Càtedra DEBLANC pretén crear un espai de discussió i posada en comú sobre l'estudi i la prevenció dels delictes econòmics i el blanqueig de capitals. A la inauguració han assistit la Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques Gabriela Bravo Sanestanislao; el Degà de la Facultat d'Economia de la Universitat de València José Manuel Pastor Monsálvez; i el Director de la Càtedra DEBLANC José Manuel Pavía Miralles. El President de l'Audiencia Nacional, José Ramón Navarro, participará en aquest esdeveniment amb una confèrencia sobre la responsabilidtat de les persones jurídiques en els delictes econòmics.

L'objectiu és configurar un fòrum públic entre els màxims responsables de les principals institucions judicials que es puga convertir en referent en l'àmbit nacional sobre les noves metodologies de prevenció i lluita contra aquest tipus de delictes. Així, s'han programat per a avui dues conferències protagonitzades per José Ramón Navarro, President de l'Audiència Nacional, i Joan Antoni Llinares Gómez, Director de l'Agència Valenciana Antifrau. A més, la taula redona “Una aproximació pràctica als delictes econòmics i al blanqueig de capitals” debat sobre les noves tendències en aquest tipus de delictes, a càrrec de Pedro Viguer Soler, Jutge Degà de València; Pilar Tomás Gómez, Fiscal Vicecoordinadora de la Secció de Delictes Econòmics; Rocío Entrena Baptista, Cap de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional de València; i Eduardo Cardells Monforte, Cap Secció Investigació Criminal Unitat Orgànica Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló.

La Càtedra Universitària d'aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d'aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals DEBLANC sorgeix del conveni entre la Universitat de València i la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana. El seu principal objectiu és assistir tècnicament a jutges i fiscals de la Comunitat Valenciana en la lluita contra els delictes financer-econòmics i de blanqueig de capitals o de corrupció.

El programa complet en aquest enllaç.

Més información gràfica en aquest enllaç.