càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

L'impost sobre estades turístiques, a debat en la Facultat d'Economia

  • Càtedra de Tributació Autonòmica
  • 8 de juny de 2022
Imatge de les ponències del workshop

El passat dijous 2 de juny se celebrà un workshop entorn de l'impost sobre estades turístiques, amb l'objectiu de presentar l'efecte econòmic d'aquesta figura tributària, així com generar debat al voltant d'aquesta.

La jornada de presentació arrancà el dijous 2 de juny a les 9:00 hores a la Sala Sánchez Ayuso de la Facultat d'Economia (primera planta). La inauguració va ser a càrrec de Francisco Muñoz Murgui, degà de la Facultat d'Economia; Rafael Beneyto Cabanes, director General de Tributs i Joc de la Generalitat Valenciana; i Amadeo Fuenmayor Fernández, director de la Càtedra de Tributació Autonòmica.

A continuació, es va constituir una taula redona conformada per Marta Espasa Queralt, secretària d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Xisco Oliver Rullán, director general de Finançament del Govern de les Illes Balears, Borja J. Sanjuán Roca, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València i Papi Robles Galindo, portaveu de Compromís en les Corts Valencianes.

La segona part del workshop va consistir en la ponència de tres comunicacions. La primera d'elles va ser a càrrec de José María Durán Cabré, de la Universitat de Barcelona, que abordà la revisió de la tributació de les activitats turístiques. Xisco Oliver Rullán, de la Universitat de les Illes Balears, centrà la seua intervenció en l'impacte de l'impost turístic en la demanda. L'última ponència, realitzada per Asensi Descalç i Tormo i José Ramón Ruiz Tamarit, de la Universitat de València, plantejà reflexions sobre l'aplicació de l'impost turístic.

Finalment, va tenir lloc la clausura del workshop, que comptà amb Francesc Gamero i Lluna, secretari autonòmic d'Hisenda de la Generalitat Valenciana.

Aquesta trobada forma part de la sèrie de Workshops organitzats per la Universitat de València, el Departament d'Economia Aplicada de la Facultat d'Economia UV, la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic GVA, la Càtedra de Tributació Autonòmica i el seu grup d'investigació EvalPub.

Imatge del cartell

Imatge programa