Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Exposició ¾ Disseny de producte emergent.

  • 25 de juny de 2022
Imatge

Exposició de la plataforma Intercrea de la Universitat Jaume I dins del marc de la designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022.

El Col·legi Major Rector Peset acull aquesta exposició desenvolupada en el marc de la designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022.

La designació de València com a Capital Mundial del Disseny el 2022 ha propiciat la col·laboració entre la Universitat de Jaume I i la Universitat de València mitjançant el vicerectorat de Cultura i Societat i el Col·legi Major Rector Peset que acollirà l’exposició recopilatòria dels projectes desenvolupats dins de la plataforma Intercrea.

Disseny a “tres quarts”, no és un treball universitari (1/4), no és una maqueta (2/4), és un semiproducte, un disseny a quasi completar (4/4), que ja quasi està... Li falta molt poquet.

Aquesta exposició ens mostra el procés de treball que des de la seua aparició, Intercrea ha desenvolupat donant l’oportunitat a l’estudiantat del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de la Universitat Jaume I de portar les seues idees a un altre nivell, no sols acadèmic, sinó també amb més projecció en el món del disseny.

El primer contacte amb el món real en les professions creatives no sol ser fàcil; més aviat és borrós, inestable i errant. Allò que Intercrea ofereix és la possibilitat, de fer una ullada a com és, pot ser  o hauria de ser el món professional en els àmbits del disseny. És com un escaló que pot ajudar a acostar-nos a aquell altre món, des d’una perspectiva de primera trobada, i mostrar una visió de què pot ser la realitat, per a saber com actuar i com reeixir en futures incursions.

Així, la mostra recull els treballs que des del 2014 i fins l’actualitat els estudiants han desenvolupat en col·laboració amb empreses de reconegut prestigi en el disseny nacional i internacional com són: Lebana de TAU, KRION de Porcelanosa, Peronda, Mobles 114, Diabla de Gandia Blasco, Inclass i Luzifer Lamps.

L’exposició serà inaugurada el proper 3 de juny a les 19h per Ester Alba Pagán, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Julia Galán, professora del Grau en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i promotora d’Intercrea i Ana Piquer, directora de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la UJI.

Inauguració: divendres 3 de juny, a les 19 h.

L’exposició estarà oberta al públic del 3 de juny al 24 de juliol de 2022, de dimarts a diumenge, d’11.00 a 19.00 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València). 

Més informació:  CulturaCMRPeset@uv.es / 96 316 6000

Imatges: