UVCulturaUV Logo del portal

15 ANYS DE TEATRE
Grup KOMOS

 Antígona, Teatre Romà de Sagunt, 2018
Antígona, Teatre Romà de Sagunt, 2018

 

 

 
 
 
Durant el curs 2017-2018 el grup Komos, jove companyia teatral valenciana, celebra el seu quinzè aniversari.
 
Des que es va posar en escena el seu primer espectacle, més de cinc-cents alumnes dels instituts Vicenta Ferrer Escrivà i Districte Marítim de València han anat creixent i educant-se per mitjà del teatre mentre representaven obres grecollatines tan rellevants com Medea, Les troianes, Èdip rei o Antígona, entre moltes altres. A més, la companyia s'ha anat perfeccionant i enriquint des del punt de vista artístic amb la formació d'alguns dels seus actors a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València, així com també en altres escoles superiors d'arts escèniques, belles arts, dansa i música, i amb la constant col·laboració d’exalumnes ja universitaris. Ara per ara disposa d’uns 110 membres en actiu per a les seues diferents produccions. D'altra banda, des de la seua creació l'activitat ha sigut totalment gratuïta per a tots els seus components, cosa que ha permès que qualsevol persona, amb independència de la seua situació econòmica, haja pogut col·laborar en els seus projectes teatrals, de manera que s’ha aconseguit fer així una tasca solidària d'integració i igualtat.
 
 
 
 
 
 
Èdip rei, Sala Matilde Salvador, 2012
 
 
 
 
 
La companyia ha sigut guardonada amb diferents premis i reconeixements d’àmbit nacional, entre els quals cal destacar el primer premi nacional en els Premis Buero de Teatre Jove en les seues dues modalitats i el primer premi en el Concurs Nacional de Teatre Grecollatí del Ministeri d'Educació en les seues dues categories.
 
D'altra banda, a més del teatre clàssic grecollatí, durant aquests anys ha posat també en escena obres contemporànies com Después de la Tierra, Asalto de cama, Novecento o Mariana Pineda.
 
 
 
 
Hipòlit d' Eurípides, Compitalia, 2007
 
 
 
 
 
El grup Komos ha actuat en teatres de tot el territori espanyol, entre els quals cal destacar:
 
Teatre Romà de Sagunt
Teatre Romà de Mérida
Teatro Valle-Inclán de Madrid
Teatre Principal de València
Teatre Olympia de València
Teatro Principal de Saragossa
Palacio de Festivales de Santander
Teatro Colón de la Corunya
Teatro Romea de Múrcia
Teatro Circo de Múrcia
Teatro de las Esquinas de Saragossa
Teatro Campos Elíseos de Bilbao
Palau de la Música de València
Teatre Camp de Mart de Tarragona
 
La finalitat d'aquesta exposició és mostrar al públic, d'una manera diferent i dinàmica, la història de la companyia a través de fotografies, vídeos, cartelleria, vestuari i de tots aquells elements que transmeten l'esperit i el treball que caracteritzen el grup Komos. A més, es mira de familiaritzar el visitant amb el teatre clàssic i la seua cultura per mitjà del material exposat, així com també per l'evolució del grup respecte al teatre contemporani.
 
L'exposició està composta per obres de diferent naturalesa, amb les quals se segueix la línia temporal del grup i es posa l'accent en els seus moments més decisius i importants.