Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

Anem a l'Aula de Física Experimenta amb l'alumnat

  • 5 de novembre de 2020
Aula de Física Experimenta

Què és l'Aula-Laboratori Experimenta?

L'Aula de Física “Experimenta” és un laboratori de sessions pràctiques per a l’alumnat de 4º de l'ESO i Batxillerat, amb una capacitat de 8 persones i material per a realitzar sis pràctiques diferents pensades per a aquests nivells educatius, així com demostracions experimentals i jocs relacionats amb la física. Des de 2002 a 2020 han acudit al voltant de 9300 estudiants d'ensenyament mitjà (uns 650 per curs als últims anys).

La inscripció per a participar en aquesta activitat romandrà oberta fins al 17 de novembre. Per a realitzar la sol·licitud emplena aquest FORMULARI.

El 25 de novembre, es durà a terme una reunió virtual per als inscrits. L'organització enviarà l'enllaç de la reunió al correu electrònic que s'indique en la fitxa d'inscripció.

Les pràctiques d'òptica es realitzaran del 13 de gener al 26 de febrer de 2021 i les de mecànica es realitzaran del 9 de març al 31 de maig de 2021, en els laboratoris de la Facultat de Física de la Universitat de València.

Aquesta iniciativa va començar en 2001 amb el denominat “programa d'intercanvis”, dissenyat pel SFP perquè els estudiants de batxillerat realitzaren activitats en les facultats. En aquest cas, els estudiants de batxillerat acudien als laboratoris de Mecànica i d'Òptica de la Facultat i realitzaven les pràctiques amb guions adaptats a la seua formació. En 2006-07, amb ajuda de la Delegació d’Incorporació a la Universitat, es va crear l'Aula “Experimenta”, que ha permès millorar aquestes sessions pràctiques, prestant major atenció a les necessitats dels alumnes que participen en elles i ampliant el nombre de grups que participen. Les sessions requereixen una preparació prèvia, són supervisades per professorat de la Facultat i dels propis centres de secundària

Per a més informació visita la web: http://ir.uv.es/experimenta/aula_fisicav