Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

Resultats Olimpíada Nacional de Física 2022

  • 13 de maig de 2022
Image de la noticia

La XXXIII Olimpíada Espanyola de Física, es va realitzar en format no presencial el passat 29 d'abril, en horari de 9.45 a 13.30 hores. La prova va consistir en la resolució de tres problemes, amb un temps de 45 minuts per a cadascun. Els dos primers problemes de tipus teòric i en el tercer es va plantejar un supòsit experimental, en el qual els participants van haver de realitzar el tractament gràfic i numèric a partir de les dades facilitades.

Els problemes es van facilitar de manera seqüencial: el primer a les 10.30 h, el segon a les 11.30 h i el tercer a les 12.30 h. Els enunciats estan disponibles per a la seua descàrrega en la web https://rsef.es/olimpiada-espanola-de-fisica

Premis: Les medalles i diplomes de l'Olimpíada Espanyola de Física i premis en metàl·lic concedits pel Ministeri d'Educació, als deu primers classificats, d'acord amb la Convocatòria de les Olimpíades Científiques: 1.000 € per al 1r, 2n i 3r classificat; 750 € per als classificats del 4t al 6é lloc; i 500 € per als classificats del 7é al 10é lloc.

Dels sis estudiants classificats en la Fase Local de Districte Universitari de València, els quatre titulars que s'han presenten a la prova nacional (dues queden com a suplents) han obtingut medalles i esments: Nicolás Iserte Tarazón de les Escoles professionals Luis Amigó ha obtingut medalla de plata, Pablo Faus Faus de l'IES María Enriquez de Gandia ha obtingut medalla de bronze, i Joel Parra Sánchez de l'IES Isabel de Villena i Sergio Garrido Bourkhaeva del Col·legi El Plantio han obtingut Esment d'Honor.

Consulta el medaller complet https://rsef.es/images/fisica/medallerooef2022.pdf

L'Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en la qual participen estudiants de nombrosos països i que organitza la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) en la seua fase nacional. La Universitat de València -a través de la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat- així com la Universitat Politècnica de València, s'encarreguen de la fase local de la competició, que va tenir lloc el passat 24 de febrer i consisteix en una prova escrita de problemes i exercicis de Física.

Els estudiants de batxillerat que participen en aquesta prova opten als premis locals que inclouen, entre altres, 1000 € si es matriculen a la Universitat de València el pròxim curs.

Tots els participants van ser preseleccionats en una prova preliminar celebrada el mes d'octubre passat a la qual van acudir més de 100 estudiants, i van rebre un curs de física de més de 72 hores impartit per docents de les dues universitats, previ a la prova local de la competició.