Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

.
.

Lliurament de premis de les Olimpíades de Biologia i Geologia 2014

  • 11 d’abril de 2014
Microscopio

La Universitat de València lliura avui els premis de la XI Olimpíada de Biologia i de la V Olimpíada de Geologia

Un valencià obté una medalla d’or en l’Olimpíada Espanyola de Biologia

La Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la XI Olimpíada de Biologia i la V Olimpíada de Geologia amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les ciències biològiques i geològiques entre els joves, premiar l’esforç i l’excel•lència acadèmica, divulgar ambdues ciències i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat.

En aquesta onzena edició de l’Olimpíada de Biologia, només a la província de València hi han participat 301 estudiants de biologia de segon de batxillerat, de centres públics i privats.

L’examen és va realitzar el dia 21 de febrer, a les 16.30 hores, simultàniament a les tres seus provincials: Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I i Universitat de València (Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot). En total, hi han participat 525 estudiants.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Biologia de València són els següents:

Alberto Sempere Tortosa, del Centre Puresa de Maria (Ontinyent); Carlos Giner Laguarda, del Col•legi El Pilar (València); Darina Stefanova Hristova, de les Escoles Professionals Luis Amigó (Godella-Valencia); Raquel Llorens Hernández, de l’IES Juan de Garay (València); Marina Sayas Cortes, del Centre Puresa de Maria (Ontinyent); Adriá Escamilla Acebo, del Col•legi Salesians San Antoni Abat (València); Pau Martínez Rodríguez, del Col•legi Mas Camarena (Paterna); Ana Rodríguez Muñoz de l’IES Lluís Vives (València); Marta Piqueras Nebot, del Col•legi Mas Camarena (Paterna); Alberto Quesada Rodríguez, de l’IES Lluís Vives (València).

A més, Alberto Sempere, Carlos Giner i Darina Stefanova han participat com a representants de la Comunitat Valenciana en la IX Olimpíada Nacional de Biologia, que ha tingut lloc a la Universitat de Saragossa entre el 26 i el 29 de març de 2014.

Carlos Giner, del Col•legi El Pilar (València), ha guanyat una de les quatre medalles d’or en la IX edició de l’Olimpíada Espanyola de Biologia, i serà un dels representants d’Espanya en l’Olimpíada Internacional de Biologia que se celebrarà a Bali (Indonèsia) entre el 6 i el 13 de juliol.

Així mateix, s’ha celebrat a la Facultat de Biologia la quinta edició de l’Olimpíada de Geologia. S’hi han presentat 162 estudiants de primer i segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València.

L’examen es va realitzar el passat 31 de gener a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Geologia són els següents:

David Simarro González, de l’IES de Benicalap (València); Alejandro Martos Berruezo, de l’IES Tavernes Blanques (Tavernes Blanques); Elena Gregorio Pereñíguez, de l’IES de Benicalap (València), i Pilar Soria Monzó, de l’IES Gregori Maians d’Oliva.

A mès, David Simarro, Elena Gregorio i Pilar Soria van participar en la V Fase Nacional de l’Olimpíada de Geologia, que es va realitzar a Toledo els dies 28 i 29 de març de 2014.

Avui, divendres 11 d’abril, a les 17.30 hores, tindrà lloc a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot de la Universitat de València, l’acte de lliurament dels premis als guanyadors de la XI Olimpíada de Biologia i de la V Olimpíada de Geologia. La Universitat de València concedirà als guanyadors una beca que comprèn l’import de les taxes de la matrícula per a cursar qualsevol dels estudis oficials que s’imparteixen a la Universitat de València. Si l’estudiant o estudianta guanyador o guanyadora de l’Olimpíada ha obtingut la matrícula gratuïta per altres motius, el premi consistirà en una beca per valor de 600 € per a llibres i material d’estudi. Si l’estudiant o estudianta ha guanyat o guanya dues o més olimpíades successivament o simultàniament, pot fer ús com a màxim d’una matrícula gratuïta i d’una beca per valor de 600 € per a llibres i material d’estudi, o bé de dues beques per a llibres i material d’estudi, sempre que es matricule en la Universitat de València.

En l’acte de lliurament seran presents Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa; Javier Lluch, degà de la Facultat de Ciències Biològiques; José Pertusa, vicedegà d’Estudis de la Facultat; Miguel V. Pardo, coordinador de l’Olimpíada de Geologia, i María José Lorente, coordinadora de l’Olimpíada de Biologia i delegada del rector per a la incorporació a la Universitat de València.


La Facultat de Ciències Biològiques dedica aquest acte de lliurament de premis a la persona, al professor, al nostre company i amic Pere L. Tineo i Roberto. Pere serà sempre amb nosaltres.
 

Llista d'enllaços: