Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Astronomia i Astrofísica Logo del portal

Projecte del Ministeri: PID2019-107061GB-C65

Entitat finançadora: MINECO

Investigador principal: Andrés Moya Bedón
 

Resum:

L'IP del projecte forma part de l'equip científic de la futura missió de l'ESA Plato2.0, on lidera el WP128.300 i el disseny de mòdul MSAP1 del programari d'aquesta missió. L'objectiu d'aquesta participació és la preparació automàtica de les corbes de llum que observarà Plato2.0 per a l'anàlisi tant astrosismològica de l'estrela com de la seua rotació/activitat.
Plato2.0 està plantejada com a la missió definitiva de cerca d'exoplaneta mitjançant l'observació de sèries temporals fotomètriques ultraprecises. Aquesta missió té com a objectiu final proporcionar masses, ràdios, períodes orbitals, i edats dels exoplanetes que descobrisca.
Per a això necessita:

1) Estudiar de forma molt detallada les característiques de l'estrela que els alberga.
2) Automatitzar aquestes anàlisis ja que s'espera observar centenars de milers d'estreles fent impossible l'estudi individualitzat massiu.

Dins d'aquest esforç, la preparació automatitzada de les corbes de llum per a la seua anàlisi tant de rotació/activitat estel·lar com astrosismològica és un pas crític. L'objectiu d'aquest projecte és el disseny final d'aquest mòdul, el qual serà una de les peces principals de l'anàlisi estel·lar de Plato2.0.